SLEEPER EFFECT: “The Hero Clone” EP

Όταν ο τραγουδιστής Adam Broke έσπασε το πόδι του στα γυρίσματα μιας ταινίας με zombie, βρήκε το χρόνο (όντας στο κρεβάτι) να γράψει μερικά riff τα οποία ουσιαστικά αποτέλεσαν την απαρχή των Sleeper Effect.

Το 2011 έκαναν τα πρώτα τους βήματα με τα singles “Hero Clone” και “Fortress”, ενώ φέτος κυκλοφορούν ένα EP που πέραν των προαναφερθέντων κομματιών, περιέχει άλλα τέσσερα κομμάτια, που κινούνται σε heavy alternative ηχοτόπια.

Για την ακρίβεια, άμα βάλεις τους Muse μαζί με τους Deftones, ίσως βρεις τον ήχο της μπάντας κάπου ανάμεσα… Και επιρροές από Tool είναι εμφανείς, αλλά κυρίως σε κάποιες ερμηνείες, όχι στο μουσικό τομέα.

Τα κομμάτια είναι πολύ καλά και οι Sleeper Effect δείχνουν πως έχουν τα φόντα για ένα αξιοπρόσεκτο μπάσιμο στη σκηνή. Μοναδική παραφωνία η σχετικά μέτρια παραγωγή που σε σημεία αδικεί τις συνθέσεις.

Το “The Hero Clone” είναι ένα πολύ καλό ορεκτικό, το οποίο δίνει υποσχέσεις για κάποια επερχόμενη ολοκληρωμένη δουλειά.

648

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.