VALLEY OF THE SUN: “Electric Talons of the Thunderhawk”

Ξέρω, έχει πήξει ο τόπος από stonerάδες…

Και όντως ξεπετάγονται νέα σχήματα από παντού, σε ρυθμούς που δεν τα προλαβαίνεις… Και φυσικά έχει επέλθει ένας κορεσμός, μιας και πολλά group δράττονται της ευκαιρίας και εκμεταλλευόμενοι το εν λόγω μουσικό ρεύμα, κυκλοφορούν δίσκους με 2-3 καλές ιδέες μόνο, μπας και καταφέρουν και προλάβουν μερίδιο από την πίτα.

Οι Valley of the Sun παλεύουν να βρεθούν εντός μουσικής βιομηχανίας από το 2010, έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους δύο EP και περιοδείες με ονόματα όπως Karma to Burn, Truckfighters, The Sword και The Atomic Bitchwax. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά φτάνει εν τέλει μέσω της Fuzzorama Records και το τρίο από το Cincinnati θέλει να αποδείξει πως υπάρχει χώρος για τους Valley of the Sun στο χώρο.

Η ήρεμη αρχή του “Worm Teeth” είναι παραπλανητική, καθώς μετά τα δύο πρώτα λεπτά το κομμάτι συστήνει ουσιαστικά το ποιόν των Valley of the Sun. Ποιο είναι αυτό; Αρχιδάτο stoner (πες το και desert rock) με riffάρες και groove, που ενώ υπηρετεί ένα κορεσμένο (πλέον) είδος, καταφέρνει και κερδίζει ακόμα και εμένα, τον περήφανο γκρινιάρη που βάλλει συχνά πυκνά κατά της επιτηδευμένης στιλιστικής τάσης και της εκ νέου ανακάλυψης του stoner από ανθρώπους που ενδεχομένως ύστερα από μερικά χρόνια θα ακολουθούν τυφλά κάποια άλλη μουσική πρόταση που θα υπαγορεύει η μόδα.

Προσεγγίζοντας με απόλυτη ευλάβεια τους Kyuss και φιλτράροντας κάποια κομμάτια με τη groove αισθητική των Queens of the Stone Age και το revival attitude των Graveyard, δημιουργούν ένα σύνολο δέκα κομματιών που δεν κουράζει, δεν επαναλαμβάνεται, δεν κοπιάρει, και κυριότερα, δεν αναμοχλεύει τη λογική “ότι αρπάξουμε”. Το ντεμπούτο των Valley of the Sun είναι προσεγμένο και πάνω από όλα αρκετά κλικ ανώτερο από την πληθώρα των “rawk” δίσκων που χαίρουν εμπορικής αναγνώρισης.

Άκου τα “As Earth and Moon”, “Maya”, “Within the Glare”, “The Message Is Get Down”, “The Sleeping Sand” και “Gunslinger”, και ανακάλυψε και εσύ το διαμαντάκι που ακούει στο όνομα “Electric Talons of the Thunderhawk”. Και δε χρειάζεται απαραίτητα να διαθέτεις μούσι ή “μανίκια”! Απλά καλό γούστο!

595

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.