THOUGHTS FACTORY: “Lost”

Progressive metal made in Germany και μας προσφέρει  το ντεμπούτο ονόματι “Lost” με το ψαγμένο του concept και όλα τα κομφετί, για να πάρουμε και εμείς μια τζούρα από την ψυχική κατάσταση ενός ατόμου το οποίο έχουν αφήσει πίσω/ έχει εγκαταλειφθεί/ έχει μείνει πίσω (είναι πίσω γενικά; ..any και way) και ναι… εκεί θέλουν οι Thougts Factory να μας “μεταφέρουν” εγκεφαλικά διαμέσου του μουσικού τους έργου.

Στο “Lost”, λοιπόν, ένα album συνολικής διάρκειας 65:30 λεπτών (σωστά σου φάνηκε) με πηγή τα 8 ουσιώδη κομμάτια, στα οποία μπορεί αρκετοί να εντοπίσετε αυτό το *quality* που ψάχνετε (με μεγεθυντικό-όλοι-οι-κομπλεξικοί…) και σπάνια το βρίσκεται και λέτε “δε γαμιέται” και πάει λέγοντας. Έχουν δημιουργήσει έναν επιτυχή συνδυασμό των επιρροών τους, όπως Symphony X, Dream Theater, σε πιο down-ιασμένη φάση Opeth και σε πιο prog-ροκίζουσα, Transatlantic, Neal Morse και Ayreon κ.α. και ταυτόχρονα φυσικά προσπαθούν να βγάλουν ταυτότητα και να *keep -it-fresh*, μην ξεχνάμε ότι είναι debut.

Όχι δεν θα το ακούσω ξανά ολόκληρο σερί σύντομα, όμως άνετα θα ακούσω 3-4 κομμάτια μέσα στη βδομάδα, έτσι σκόρπια και χαλαρά, όπως το απολαυστικό “The Deep Forest”, το εκρηκτικό “Desperation”, το “No Way Out” και το “Death Of A Dream”.

Μου άφησε την εντύπωση ενός μελετημένου έργου, πιο “ώριμου” από ότι μπορεί να είναι, σαν να εκφράζονταν εντελώς smooth και με ευχαρίστηση, χωρίς πίεση κλπ. και ΒΑΣΙΚΑ… ήταν πολύ καλό για ντεμπούτο…!

Αυτά.

476