BL' AST!: “The Expression of Power”

Η ηρωική Southern Lord έχει ψιλοπάρει φωτιά με όλες αυτές τις hardcore επανεκδόσεις, παρόλο που δεν είμαι και πολύ υπέρ αυτών “το Mega θυμάται” καταστάσεων.

Ωστόσο, αναγνωρίζω ότι είναι για καλό σκοπό, καθώς πρόκειται για τους αναβιώσαντες hardcore ημίθεους BL’AST!, οι οποίοι για όσους δε γνωρίζουν κυκλοφόρησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από την ως άνω εταιρεία μία επανέκδοση του δεύτερου LP τους, με σημερινό τίτλο “BLOOD!”, σε παραγωγή μάλιστα του πανταχού Dave Grohl. Στα υπέρ ίσως για πολλούς είναι ίσως και η συμμετοχή του μπασίστα Nick Oliveri.

Αυτό που έχουμε εδώ, λοιπόν, είναι η επανέκδοση του ντεμπούτου άλμπουμ των καλιφορνέζων σε βινύλιο, που κυκλοφόρησε αρχικά  το 1986 από την Green World Records και μετέπειτα το 1987 από τη θρυλική πλέον SST του ψιλομαλάκα Greg Ginn (δυναστεία η φάση σε λέω…). Οι BL’AST! κάνουν στον παρθενικό τους δίσκο, όπως είναι ηλίου φαεινότερον, αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: να βαράνε ανελέητα και αδυσώπητα. Η επιρροή συντοπιτών τους, όπως οι Black Flag, είναι διάχυτη καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου, καθώς ήταν πιο πιτσιρικάδες από αυτούς, αλλά φαίνεται και η παραπέρα επιρροή των ιδίων προς συγκροτήματα όπως οι Unsane, γιατί παρόλη την ταχύτητα που έχουν σαν hxc μπάντα δεν λείπουν τα “φρεναρισμένα” και sludgy περάσματα σε ένα κατά τα άλλα γκαζωμένο σύνολο. 

Και όλα αυτά σε remaster έκδοση που μπορεί να αναιρεί μέχρι ενός σημείου τη γνησιότητα του retro, αλλά σίγουρα σώζει τον ακροατή από πολύ πονοκέφαλο. Γι’ αυτόν το λόγο, θεωρώ άνευ ουσίας  τη δεύτερη ακατέργαστη έκδοση του δίσκου που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο, πέραν, βέβαια, της συλλεκτικότητας του αντικειμένου. Γενικά η εν λόγω κυκλοφορία δεν είναι δα και κανένα επίτευγμα συγκριτικά με το περσινό διαμαντάκι “BlOOD!”, που και αυτό με τη σειρά του ήταν επανέκδοση από δίσκο του 1987. Τέλος πάντων για να μη μπερδεύεστε, καλά είμαστε ως εδώ αρκεί να μην καταντήσουν γραφικοί σαν τους Black Flag. Αve.

418