†††: “†††”

Οι ††† (aka Crosses), είναι η σύμπραξη των Chino Moreno (Deftones), Shaun Lopez (Far) και Chuck Doom, οι οποίοι επιτέλους κυκλοφορούν το παρθενικό τους full length.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για καινούργια τραγούδια εξ ολοκλήρου, αλλά για τα κομμάτια που υπήρχαν στα πρώτα δύο EP της μπάντας (σε remastered έκδοση) συν πέντε νέες συνθέσεις (οι οποίες ουσιαστικά θα αποτελούσαν το τρίτο EP του group).

Σε καμία περίπτωση μην περιμένετε κάτι στο στυλ των Deftones, ή έστω των Palms (το project των Byrant Clifford Meyer, Jeff Caxide και Aaron Harris- όλοι πρώην Isis- στο οποίο φωνητικά κάνει ο Moreno). Η κατάσταση εδώ είναι πιο ηλεκτρονική (όχι πιου πιου ρε βλάχο), και σαφώς πιο πειραματική. Οι ταμπέλες που φέρει είναι electronic rock και dream pop, άπαξ και σας βοηθά αυτό στην περιγραφή.

Προσωπικά μου θύμισαν αρκετά τους Nine Inch Nails, στα low tempo κομμάτια τους, φλερτάροντας παράλληλα με Massive Attack, Tricky, Portishead, Puscifer, ακόμη και με Depeche Mode. Φυσικά τα φωνητικά του Chino δίνουν μια άλλη μορφή, αν και σε στιγμές έχουν λιγότερο “χαρακτήρα” από ότι θα περίμενε κανείς.
Ίσως η προσθήκη περισσότερων νέων τραγουδιών να έδινε μεγαλύτερη ώθηση στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς τα καινούργια “Bitches Brew”, “The Epilogue”, “Nineteen Ninety Four”, “Blk Stallion” και “Death Bell” δείχνουν σαφέστερα και πιο πετυχημένα τον προσανατολισμό της μπάντας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι παλαιότερες συνθέσεις υστερούν σε ποιότητα.

Το ντεμπούτο των ††† είναι μια εξαιρετική δουλειά, η οποία όμως θα απογοητεύσει σφόδρα τους die hard fan των Deftones, καθώς πέραν της γνώριμης φωνής του Moreno, δεν πρόκειται να βρουν ηχητικές ομοιότητες με την αγαπημένη τους μπάντα. Από εκεί και πέρα, έχουμε να κάνουμε με ένα όμορφο album γεμάτο μεθυστικές συνθέσεις και πειραματική διάθεση.

500

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.