Matt Alfonzetti, Make it Nasty (21/02/2014) Bat City

Το τελευταίο διάστημα τα rock στέκια της πόλης μας  είναι αλήθεια ότι κινούνται πραγματικά σε ρυθμούς ανάπτυξης και διοργανώνουν ζωντανές εμφανίσεις αξιόλογων μουσικά σχημάτων, άλλα εντάσσουν στο δυναμικό τους ικανότατους επιλογείς μουσικής και μας εκπλήσσουν ευχάριστα παρουσιάζοντας γνωστούς καλλιτέχνες/ μπάντες από το αγαπημένο ιδίωμα της rock μουσικής: το μελωδικό!

Έτσι μετά από τους White Widdow, Hungryheart, Mark Evans, Eric Martin στη “Νυχτεριδούπολη” εμφανίστηκε ο αγαπημένος τραγουδιστής κύριος Matti Alfonzetti (BAM BAM BOYS, JAGGED EDGE, SKINTRADE, BOXER, ALFONZETTI, IMPERA, RADIO ACTIVE, DAMNED NATION, RED WHITE & BLUES, ROAD TO RUIN).

Την υποδοχή του φρόντισαν όμως μουσικά οι πρωτοεμφανιζόμενοι Make it Nasty, ένα νέο συγκρότημα που σχηματίστηκε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού του 2013 και το ύφος του κινείται στο χώρο του μελωδικού hard rock/A.O.R.

H Έμιλυ Φάκου στη φωνή (θέλει τόλμη να ερμηνεύεις ύμνους που φωνάρες του μελωδικού πρωτοερμήνευσαν, και μπράβο της), ο Ζώης Θανάσουλας στην κιθάρα (αντάξιος των πρωτοερμηνευτών), η γνωστή persona  των μελωδικών συναυλιών Νάγια Νίκου από το κοινό στην σκηνή  και φυσικά στα πλήκτρα και τα φωνητικά, ο Αντώνης Αγγελόπουλος στις στακάτες μπασογραμμές, και ο Στέργιος Ντίκος στα τύμπανα και τα φωνητικά (άψογη η κραυγή στο Overnight Sensation), απέδωσαν μερικούς ανυπέρβλητους μελωδικούς ύμνους και ενθουσίασαν τους πιστούς ρέκτες του μελωδικού χώρου (είναι κουραστικό να επαναλαμβάνουμε πόσο λίγοι εμφανιζόμαστε σε ανάλογα events…), όπως Under the Gun, Overnight Sensation, Sign of the Time, 18 & life και Don’t Break My Heart Again…

Όλα τα τραγούδια τα απέδωσαν εκπληκτικά και όπως μας λένε και οι ίδιοι: “δεν είμαστε σε καμία περίπτωση cover band, απλά επιλέξαμε κυρίως λόγω περιορισμένου χρόνου να παίξουμε αποκλειστικά διασκευές, καθώς μας έγινε η πρόταση να ανοίξουμε το live του Alfonzetti και εννοείται δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τέτοια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη! Στο προσεχές μέλλον σκοπεύουμε να εντάξουμε και δικά μας κομμάτια στο setlist μας τα οποία φυσικά θα προέρχονται από το χώρο του μελωδικού hard rock”.
Εάν εξαιρέσουμε το φυσιολογικό άγχος του πρωτάρη και αν δείξουν την επιμονή που πρέπει να έχουν σε διαρκείς πρόβες, τότε εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες τους.

Make it Nasty setlist
Hot Cherie- Hardline
Love Changes Everything- Honeymoon Suite
Under The Gun- Danger Danger
Overnight Sensation- Firehouse
Sign Of The Times- Europe
Thousand Miles- H.E.A.T.
That Time Of Year- Vinnie Vincent Invasion
18 & Life- Skid Row
Don’t Break My Heart Again- Whitesnake
Loser- Thunder

Ο Matt Alfonzetti έχοντας κυκλοφορήσει πρόσφατα το “Refueled”, με τους Skintrade, παρουσίασε ένα πλήρως ακουστικό και χορταστικό μενού με τραγούδια από όλη τη μακρόχρονη και επιτυχημένη παρουσία του! Δέκα λεπτά πριν τις 11 ανέβηκε στην σκηνή φορώντας την κλασική  του τραγιάσκα και την κιθάρα του, μας καλησπέρισε στα ελληνικά και για μία περίπου ώρα και κάτι παραπάνω ερμήνευσε υπό τις διαρκείς επευφημίες των παρευρισκομένων, τραγούδια από όλη την μουσική του καριέρα!

Μοιράστηκε το μικρόφωνο με τους οπαδούς που τον εντυπωσίασαν τραγουδώντας όλα τα τραγούδια του, ήπιε στην υγειά μας, έμαθε ελληνικά και προσπάθησε να μας διδάξει σουηδικά και μετά το πέρας της συναυλίας έβγαλε άπειρες φωτογραφίες και υπέγραψε πλήθος δίσκων, cd και single (τα οποία τον εντυπωσίασαν και το σχολίασε στον κάτοχο)…

Matt Alfonzetti setlist
Losing You (Here Comes the Night-Αlfonzetti)
Fooling Myself (Ready-Alfonzetti)
Long Way From Home (Shine -Red White and Blues)
Here Comes The Night (Here Comes the Night -Alfonzetti )
Soul Sister (Skintrade- s/t)
Heartbreaker (Here Comes the Night- Alfonzetti)
Blowing Up Detroit(Ready- Alfonzetti)
Red White and Blues (Shine -Red White and Blues)
Out in The Cold (Ready- Alfonzetti)
Lay Your Love On Me (Here Comes the Night -Alfonzetti)
I´ll Wait For You (Here Comes the Night -Alfonzetti)
Count For Nothing (Shine -Red White and Blues)
You Don’t Love Me (Fuel for your Soul- Jagged Edge U.K.)
Let Me Touch Your Skin (Bam Bam Boys- Bam Bam Boys)

Έπαινοι λοιπόν αξίζουν στους πάρα πολύ καλούς Make It Nasty και βέβαια σε αυτή την απίστευτη φωνάρα που ακούει στο όνομα Matt Alfonzetti! Να υπήρχε όμως και περισσότερο σεβασμός στον καλλιτέχνη δε θα έβλαπτε. Ορισμένοι, ή μάλλον αρκετοί, θεώρησαν (όπως και στο live του Eric Martin) ότι ήταν σε πενθήμερη, ανάθεμα και εάν γνώριζαν ποιον πήγαν να δουν, μιλούσαν και χασκογελούσαν ουρλιάζοντας ακατάσχετα.

Περιμένουμε το επόμενο live και είμαι σίγουρος ότι η High Voltage κάτι εξαιρετικό θα παρουσιάσει πάλι και μάλιστα πολύ σύντομα…

photos: Αναστασία Βερτεούρη

438