SULTAN BATHERY: “Self-Titled”

Η Slovenly Records έχει αποδείξει πως έχει δυνατό scouting στο υπόγειο garage ήχο. Αφού έχει περάσει και από τα μέρη μας στρατολογώντας τους Acid Baby Jesus και Bazooka, μας παρουσιάζει τώρα, και τους γείτονες μας, μακαρονάδες Sultan Bathery.

Τι να περιμένεις; Party! Σε garage rock n roll revival στροφές και ένθερμη ψυχεδέλεια.

Τι θα σου θυμίσει; White Stripes και Black Keys (“Mirror”). Black Rebel Motorcycle Club, ακόμα και The Verve.

Τα φωνητικά ακούγονται σαν μέσα από την αποχέτευση, κρατώντας έτσι το βρώμικο συναίσθημα του garage, ενώ τα υπόλοιπα μέρη που απαρτίζουν το σχήμα αυτό, είναι τίγκα pop. Όχι, με την κακή έννοια!

Συνθέσεις πολύ ενεργητικές και έξυπνες, που αν είχαν αλλού τοποθετημένα τα φωνητικά θα μπορούσαν να πιάσουν και σε ραδιόφωνο.

Το εκπληκτικό “Flowers of Evil”, που στην αρχή θυμίζει το riff του “In-a-gadda-da-vida” των Iron Butterfly, είναι ίσως το πιο σκοτεινό του album, κομμάτι.

Αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα, κόψε λίγο stoner και Ινδικό από τους Dead Meadow και βάλε λίγο punk! Και πάλι, σε μπέρδεψα. Άκου βρε αδερφέ, λίγο google και τσουπ στο Bandcamp.

Το σύνολο του “Self-Ttled” είναι πολύ όμορφο και συνδυάζει όμορφα τη μαστούρα με την έκρηξη.

Εύγε!

415

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.