RISE OF AVERNUS: “L' appel du vide”

Παραγωγή: Jens Bogren.
Εξώφυλλο: Seth Siro Anton… Ναι, Septic Flesh!
Χώρα προέλευσης: Αυστραλία

Ντεμπούτο album για τους Rise of Avernus, που παίζουν ατμοσφαιρικό doom/death με όργανα ορχήστρας να αγκαλιάζουν τα βασικά όργανα (κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και πλήκτρα). Πομπώδης ατμόσφαιρα και φωνητικό δίδυμο από τον “χοντρόπετσο” Ben Vanvollenhoven και την ιδιαίτερα καλλίφωνη Cat Guirguis.

Άψογα εκτελεσμένο το “L’ appel du vide” και ατμόσφαιρα που με πάει πίσω στην εποχή των Theatre of Tragedy και των εκπληκτικών “Velvet Darkness They Fear” και “Aegis”.

Για πρώτη προσπάθεια, είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και ξεκινάει τέλεια με το “A Triptych Journey” και συνεχίζει με το “The Mire” που αρχίζει με πιάνο και πιάνει για λίγο black metal ταχύτητες, πριν πάει πίσω στο mid tempo.

Η ορχήστρα δίνει αυτό το κάτι που χρειάζεται το album για να μη χαθεί στη σωρό και φυσικά, η φωνή της Cat που αναδεικνύεται συνοδευόμενη από το πιάνο στο “Disenchanted” ανεβάζει το σχήμα ένα επίπεδο παραπάνω.

Το συγκεκριμένο κομμάτι με τη φωνή του Ben να είναι βαθιά και όχι σκληρή, είναι η καθαρά doom στιγμή του δίσκου, με τα βιολιά να κάθονται από πίσω ήρεμα και να επιτίθενται αποσπασματικά.

Οι Rise of Avernus έχουν ψωμί και ταλέντο να διαθέσουν, αφού φαίνεται πως σκαμπάζουν και από ενορχήστρωση και έτσι θα τους παρακολουθούμε στενά στο μέλλον.

Αν λοιπόν σου αρέσουν τα symphonic πράγματα με μικτά φωνητικά, τσίμπα και άκου. Δε θα χάσεις το χρόνο σου!

442

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.