KULT OF TAURUS: “Divination Labyrinths”

Εγχώριο black προϊόν, οι Kult of Taurus, οι οποίοι ύστερα από ένα demo, ένα EP και ένα split με τους Sthenos, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους μέσω της Forever Plagued.

Παρά την προδιάθεση που είχα για κάτι εντελώς τετριμμένο και ανούσιο, μπορώ με βεβαιότητα να πω πως οι Kult of Taurus είναι πολλά υποσχόμενοι και βαδίζουν σε έναν καθόλα σωστό δρόμο.

Παρά την occult θεματολογία τους, δε βασίζονται μόνο σε αυτήν, ενώ προσπαθούν να συνδυάσουν την old school black metal χροιά, με κάποιες πιο σύγχρονες φόρμες, οι οποίες διαφαίνονται κυρίως σε κάποια ρυθμικά. Η παραγωγή δια χειρός Vicotnik (Dodheimsgard) σιγουρότατα έχει ωφελήσει τη μπάντα, η οποία παρουσιάζεται δουλεμένη και συνειδητοποιημένη σε ότι αφορά το υλικό της, καθώς με μεγάλη μαεστρία αποφεύγει τις ενδελεχείς επαναλήψεις και τη φλυαρία, με αποτέλεσμα να μην κουράζουν.

Όπως προείπα, οι Kult of Taurus είναι στο σωστό δρόμο. Δεν έχουν φτάσει ακόμα, αλλά τουλάχιστον η κατεύθυνση και ο βηματισμός είναι στα σωστά πλαίσια.

496

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.