KOSTA VRETO: “Pictures of a Broken Heart”

H οικονομική κρίση καλά κρατεί στην χώρα μας, οι ρυθμοί όμως πολιτισμικής ανάπτυξης ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο. Μέχρι και λειτουργία Ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοινώθηκε, guitar heroes δεν θα βγάζαμε;

Προσωπικές δουλειές κιθαριστών όπως ο Gus G, o Theodore Ziras και ο Kosta Vreto κοσμούν τις δισκοθήκες παραδοσιακά φίλων των Joe Satriani, Steve Vai, Joey Tafolla και άλλων. Κάπου εκεί θα βρει χώρο επάξια και η 2η δουλειά του Vreto, κιθαρίστα των Wardrum (με μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2013), Horizon’s End (cult prog), Vavel (χωρίς σχόλιο), Long Live… 

Μετά το “Skin On Strings” του 2008 έχουμε την επιστροφή με το “Pictures Of A Broken Heart”, μέσω της Steel Gallery Recs. Με το intro να θυμίζει κάτι από Socrates και το “Abound In Nothing” να ακολουθεί με τις έντονες ethnic καταβολές του, ψήθηκα από την πρώτη στιγμή με αυτή την instrumental δουλειά (με εξαίρεση το ομότιτλο και το “Lady White”).

Υψηλή τεχνική κατάρτιση που σε συνδυασμό με την συνθετική έμπνευση του δημιουργού απογειώνει το αποτέλεσμα. Ηχητική πανδαισία με απολαυστική ροή σε διαφορετικές μουσικές φόρμες από το metal ως το Jazz, θα δικαιώσει τον μερακλή ακροατή. O Kostas Scandalis είναι ο ένοχος για την αεράτη παραγωγή στον ήχο (όπως και για την πολύ καλή δουλειά στις επανακυκλοφορίες της Arkeyn Steel).

Ο Vreto παίζει τις κιθάρες, αλλά και το μπάσο και πλήκτρα του album, ενώ τα ντραμς τα έχει αναλάβει ο Stelios Kourou (Wardrum, Horizon’s End, Death From Above, Escape). Έχει όμως και συμμετοχές αξιόλογων μουσικών όπως Corvin Bahn (Uli Roth), Muris Varajic, Saki Bandis (Horizon’s End) και αρκετούς ακόμη.

Η ταστιέρα του Kosta κλείνει πονηρά το μάτι στους υποψιασμένους με την περίπτωση μουσικόφιλους.

652