MORBUS CHRON: “Sweven”

Το “Sleepers in the Rift” του 2011 είχε κάνει σαφή το μουσικό προσανατολισμό των Σουηδών Morbus Chron.

Old school death metal, έτσι όπως γραφόταν στις αρχές των ‘90s. Και η αλήθεια είναι πως ακούγοντας το ντεμπούτο τους, αλλά και το φετινό “Sweven”, ειλικρινά πιστεύεις πως το σχήμα προέρχεται από εκείνη την εποχή. Θες η μουσική προσέγγιση, θες η παλιακή παραγωγή, θες τα “Σούλα, είμαι μες στον υπόνομο” φωνητικά… Όπως και να έχει, οι Morbus Chron αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω το χρόνο και προς τέρψη των fan του συγκεκριμένου ήχου να δείξουν πως η εν λόγω σκηνή δεν πέθανε.

Το “Sweven” είναι καθηλωτικό και αδιανόητα κοντά στον old school ήχο, με συνθέσεις όπως “Towards a Dark Sky”, “Aurora In the Offing”, “Ripening Life”, “Beyond Life’s Sealed Adobe” και “Terminus” να υποδηλώνουν πως το συγκρότημα έχει πολλά να δώσει. Ίσως αχρείαστη η τόσο επιτηδευμένα παλιά παραγωγή, η οποία ναι μεν συντελεί στη λογική του revival, αλλά από την άλλη φέρνει στο νου ανάλογες μπάντες του παρελθόντος, αποσπώντας την προσοχή από τις riffάρες του Edvin Aftonfalk, που αποτελούν και το highlight της μπάντας.

Οι λάτρεις σχημάτων όπως Morbid Angel, Autopsy και Death, έχουν κάθε λόγο να λατρέψουν τους Morbus Chron, και να αποκτήσουν το “Sweven”.

433

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.