CULLOODEN: “Silent Scream”

Ήρθε η στιγμή να αποκτήσει και η σκανδιναβική χερσόνησος, ακόμη μία μπάντα κόσμημα του προοδευτικού μεταλλικού χώρου!

Έπειτα από τους SEVENTH WONDER της Σουηδίας, τους Νορβηγούς CIRCUS MAXIMUS και τους ANUBIS GATE από τη Δανία προστέθηκαν οι Cullooden και ο δίσκος τους “Silent Scream”.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στη δυναμική φωνή του Fredrik Joakimsson που ξεδιπλώνεται εντυπωσιακή σε όλο το εύρος της μουσικής κλίμακας!Βοηθούν και οι συνθέσεις που είναι εξαιρετικά μελωδικές και προοδευτικό χάρισμα, στηριγμένο σε μουσικότητα συνεργασίας χρόνων των Fredrik Joakimsson (φωνή, κιθάρα) και του Michael Södergren στο μπάσo.

Ξεχωρίζω το “Heaven Feels so Hollow”, το ξεκίνημα του οποίου θυμίζει τραγούδι των FATES WARNING σε μοντέρνα έκδοση, αν και στην συνολική εικόνα αποπνέει Hard Rock αέρα, ειδικά στο χορωδιακό του μέρος, που “κολλάει” στο μυαλό. Επίσης το “Endless Tears”, συνδυάζει στοιχεία από τις τρεις προαναφερθείσες αγαπημένες σκανδιναβικές Prog μπάντες. Τις στιλάτες συνθέσεις των CIRCUS MAXIMUS, τα εξαιρετικά φωνητικά των SEVENTH WONDER και την εξαιρετική λυρικότητα των στίχων που έχουν οι ANUBIS GATE. Αυτό το τραγούδι πραγματικά είναι ο ορισμός του Progressive Metal. Το “Star of the Night” κλείνει το δίσκο. Τα πλήκτρα που ανοίγουν το κομμάτι και η μελωδική κιθάρα  πλέκονται αρμονικά με τα γεμάτα αισθαντικότητα φωνητικά. Εξαιρετική σύνθεση!

Κάθε μεταλλική κυκλοφορία έχει αναζωογονητικά στοιχεία αλλά πιστεύω ότι αυτή η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας σου φτιάχνει τη διάθεση και τη μέρα!

460