ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: 4bitten (05/12/13) Garden4

Μία ακόμα Πέμπτη. Ένα ακόμη πείραμα.

Μετά τους progsters Need την γωνία του Garden4 γεμίζουν οι hardrockers 4bitten. Σχήμα εγνωσμένης μουσικής αξίας που έχουν παίξει ζωντανά στην Αγγλία με τους μεγάλους U.F.O. σε set ακουστικό που πάντα είμαι περίεργος να βλέπω.

Ακόμα μία μπάντα που δεν έχω παρακολουθήσει ζωντανά σε ηλεκτρική μορφή και χαίρομαι που ήταν πιο απολαυστικό και όμορφο από ότι περίμενα.

Το τετραμελές συγκρότημα είχε στην μπροστινή γραμμή την Ελληνο-αμερικάνα Fofi Roussos στα φωνητικά και τον Γιώργο στην κιθάρα να την κάνει ώρες ώρες να κλαίει συνοδεύοντας το κλάμα της με ωραίες καρικατούρικες γκριμάτσες, που έδειχνε το πόσο το ένιωθε όλο αυτό. Πίσω ο μπασίστας Άκης με το ελαφρώς πεσμένο γυαλί ηλίου στη μύτη του και ο drummer Άγγελος με τα ωραία του εργαλεία να γαργαλούν τα λιτά τύμπανα.

Παίχτηκαν κομμάτια και από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές και αρκετές όμορφα παιγμένες διασκευές. Led Zeppelin και “Communication Breakdown”, Fleetowood Mac και “The Chain”, Ozzy Osbourne και “No More Tears”, αλλά η καλύτερη από όλες ήταν η ερμηνεία της κυρίας στο “Piece of My Heart” της Janis Joplin, που μπορεί να μην ακουμπάει την ερμηνεία εκείνης, αλλά το ουρλιαχτό που έβγαλε μας πάγωσε το αίμα.

Ο Γιώργος κεντούσε όσο και όποτε μπορούσε, και για μια ακόμη φορά θα πρέπει να γράψω το πόσο μου αρέσει ο ήχος του ακουστικού μπάσου.

Αν και δεν είχε όσο κόσμο θα περίμενε κανείς, όλα ήταν όμορφα, αν εξαιρέσεις κάποιες στενάχωρες συμπεριφορές, τις οποίες δε θα αναφέρω, απλά θα περάσω στα πρακτικά για να θυμάμαι ο ίδιος!

Μια ακόμη όμορφη νύχτα και πολλές τέτοιες θα ακολουθήσουν, με πρώτη την εμφάνιση της The Mighty N, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

4bitten setlist
Burning the candle
Tell Me
Waiting so long
A Different Fate
Communication Breakdown (Led Zeppelin cover)
Piece of my heart (Janis Joplin cover)
Far From Grace
The Chain (Fleetwood Mac)
No More Tears (Ozzy cover)
Keep on Movin’
Let it all burn
Follow

Facebook Page https://www.facebook.com/4Bitten
Official Page http://www.4bitten.com

YΓ Respect στους ανθρώπους που τα γράφουν σε μπομπίνα. Ναι, υπάρχουν ακόμα! Fuck Yeah!

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη (Rockinathens.gr) για το φωτογραφικό υλικό

462

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.