TRUTH CORRODED: “The Saviours Slain”

Οι Truth Corroded είναι ένα κουιντέτο αυστραλών με έφεση στην ταχύτητα και τη βαρβαρότητα. Όπως ορθώς αντιλαμβάνεσθε πρόκειται για ένα metal συγκρότημα, και δη για ένα death metal συγκρότημα.

Με κάμποσες περιοδείες στα μπαγκάζια τους (βλ. Fear Factory, Behemoth κ.ο.κ), κάποιες πρόσφατες συνεργασίες και όντας 7 χρόνια στο κουρμπέτι το group έχει σίγουρα θέσει γερές βάσεις για την διεθνή αναγνώριση.

Μετά από την απόλυτα evil εισαγωγή με το πιάνο στο εναρκτήριο “Precipice” ακολουθεί ένας βόρβορος από βίαια παιγμένα κιθάρες και τριγκαρισμένα drums στα 240 bpm τουλάχιστον. Οι αυστραλοί δείχνουν ότι δεν παίρνουν αιχμαλώτους. Σφάζουν στο γόνατο και κοπανάνε ανελέητα μέχρι να απομείνει μόνο στάχτη και μπούρμπερη (burberry τω αγγλιστί), εμβολιάζοντας ενίοτε τα τραγούδια τους με κάποια πολύ  καλά στημένα lead. Και βεβαίως κάπου εκεί ανάμεσα στα a-la Μorbid Angel blastbeats ακούς κοφτά ριφάκια, τον αρχέγονο ήχο του thrash (εξ’ ου και η συμμέτοχη των Craig Locicero των Forbidden και Brett Hoffman των Malevolent Creation), αλλά και βαριά, αργόσυρτα εμβόλιμα (“Sea of Flames”). Και προφανώς υπάρχει πολλή αρρώστια στις μελωδίες των TC που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σε βάλουν σε ένα εφιαλτικό τοπίο (“Hallowed Black Sun”).

Ο frontman Jason North με βαθιά, σκισμένη φωνή, βγαλμένη από τα έγκατα της κολάσεως τραγουδάει για τι άλλο; Παγκόσμια ειρήνη, πικ-νικ σε ηλιόλουστες μέρες, τον πλατωνικό έρωτα, τη μελαγχολία της μοναξιάς… Προφανώς  αστειεύομαι, φίλε αναγνώστα. Η αγριοφωνάρα του North χέζει θεούς και δαίμονες και γενικότερα βάλλει κατά όποιου επιστητού ή κατεστημένου κάνει αυτόν το μάταιο κόσμο να ματώνει.

Αυτοί είναι εν ολίγοις οι αυστραλοί Truth Corroded και καταβάλλουν μία φιλότιμη προσπάθεια να μας μαυρίσουν την ψυχή στο όνομα της ψυχαγωγίας. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά έχει προοπτικές. Take it or leave you bastards….

467