AOR: “The Secrets of LA”

Έχοντας εντρυφήσει χρόνια στις δουλειές του ευρηματικού και με άριστες δημόσιες σχέσεις Γάλλου μουσικού κιθαρίστα και πληκτρά Frederic Slama, διαπίστωσα ιδίοις ωσί, ότι η προηγούμενη παρουσία του δισκογραφικά (LA Temptation) καθώς και οι δύο κυκλοφορίες του με τις Γαλλίδες προστατευόμενές του, Chasing Violets, έδιναν άλλα δείγματα και με είχαν γεμίσει προσδοκίες,  για τη μέχρι τώρα ωριμότερη και περισσότερο ενδελεχή παρουσία του.

Οι προσδοκίες αυτές αυξάνονται κάθε φορά λόγω των συνεργασιών του με την αφρόκρεμα του χώρου: ειδικά όταν έχεις τον πρωτομάστορα των μελωδικών συνθέσεων τον Tommy Denander μιας και λογικά δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσεις κάτι παραπάνω ενώ η παρουσία της κορυφαίας ερμηνεύτριας του είδους Robin Beck ανεβάζει τον πήχη της δημιουργίας μελωδιών σε δυσθεώρητα ύψη! Τα γράφω αυτά διότι παραλληλίζοντας τα  με τις δουλειές του καλλιτέχνη με τις  Chasing Violets (μια θαυμάσια οπτική πανδαισία, αλλά λίγο ισχνή φωνητικά) όλες οι συνθέσεις του βιρτουόζου κιθαρίστα είναι παρούσες και εδώ όμοιες και απαράλλακτες. Η απορία είναι γιατί ο Slama επιμένει σε τραγούδια που ήδη ο μουσικός σκελετός βρίσκεται στα άλμπουμ των κοριτσιών; Η κακία που κυκλοφορεί στην πιάτσα είναι: “διότι κάποιοι άλλοι τα τραγουδούν καλύτερα” και  συγκρίνετε τα “The Main Attraction”, “Web Of Lies”, “Secrets In The Shadows” και “Voices In The Wind”.

Ο δίσκος “The Secrets Of LA” είναι απλά καλός , διότι διατηρεί τα εξαιρετικά στοιχεία της χρυσής εποχής των 80ς και των πρώιμων 90s. Πάντως πρόκειται για ένα καλό  μελωδικό  rock project που περιλαμβάνει φωνάρες όπως των Fergie Frederiksen (Toto), Jeff Scott Soto (Talisman), Bill Champlin (Chicago), Jim Jidhed (Alien), Mikael Erlandsson (Last Autumn’s Dream), Bob Harris (Axe), Göran Edman (Yngwie Malmsteen), Robin Beck, Tamara Champlin, με ποικιλία στις συνθέσεις και ηχοχρώματα στις μελωδίες που εναλλάσσονται.

Σε κάθε περίπτωση τα  projects του φίλτατου Γάλλου Slama ηχούν πάντοτε ευχάριστα στα αυτιά των φίλων και ρεκτών του μελωδικού γένους και σε αυτούς προτείνεται αυστηρά ο συγκεκριμένος δίσκος! Οι υπόλοιποι προτιμήστε προηγούμενες κυκλοφορίες που είναι όλες μία και μία!

471