FINNR'S CANE: “A Portrait Painted by the Sun”

Λέγεται ότι το ντεμπούτο των Finnr’s Cane, που κυκλοφόρησε το 2010, είναι πολύ καλός δίσκος για χειμώνα, μια κριτική η οποία γίνεται αντιληπτή, και τη νιώθεις μόνο και μόνο όταν βρίσκεσαι εν μέσω της ακρόασης του εκάστοτε υλικού. Ακριβώς ότι γίνεται και με το “A Portrait Painted by the Sun”.

Οι μουσικοί δημιουργοί αυτού του νέου black metal δίσκου άλλωστε βρίσκονται στον Καναδά, αυτό τα λέει όλα. Δεν μιλάμε για ψυχρότητα, κάθε άλλο, το follow up του ντεμπούτου των Finnr’s Cane είναι πολύ θερμό προς τον ακροατή και μοιράζεται μαζί του εικόνες και ιστορίες που συνθέτουν ένα όμορφο διήγημα, πιθανότατα τοποθετημένο, αλλά και ιδανικό, για μια κλασσική κρύα νύχτα του χειμώνα.

Μελωδίες που θυμίζουν ταινίες φαντασίας σε κόσμους που ο καθένας μας έχει επισκεφθεί νοητικά, φωνητικά ηχογραφημένα τύπου old-school δείχνοντας απόμερα χωρίς να ‘ναι, ατμόσφαιρα φιλόξενη αλλά και επιβλητικά ετοιμοπόλεμη. Επικό σε σημεία, μελωδικό σε άλλα, σταθερό όμως στο ύψος του και την δυναμικότητα του.

Το “A Portrait Painted by the Sun” των Finnr’s Cane είναι πολύ καλή και ενδιαφέρουσα παρέα απέναντι σε μια ενοχλητική και αντίπαλη νύχτα μοναξιάς τον χειμώνα που έπεται. Μάλλον, σ’ αυτό το σκηνικό, είναι από τα ιδανικά.

442