WARRION: “Awakening The Hydra”

Us metal κυκλοφορία λίγο πριν την εκπνοή του 2013 δύσκολα θα περνούσε απαρατήρητη.

Οι Warrion κυκλοφορούν την πρώτη τους δουλειά από την Pure Steel Records και οι μουσικοί που απαρτίζουν την σύνθεση της μπάντας σίγουρα προδιαθέτουν επιεικώς θετικά δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για το περιεχόμενο του “Awakening The Hydra”.

Εγκέφαλος της μπάντας είναι ο Ron Ravi Warrion (κιθάρα). Τα φωνητικά έχει αναλάβει ο Mike Vescera (Obsession, ex-Loudness και καμιά 20αρια ακόμη μπάντες), τις κιθάρες ο Tim Thomas (Abattoir, ex-Agent Steel(live), ex-Steel Prophet,ex-New Eden,ex-Hirax), το μπάσο ο Keith Knight (Aska), ενώ στα ντραμς είναι ο Rob Brug (Halloween,ex-Damien). Επίσης σε 2 από τα κομμάτια συμμετέχει στα φωνητικά ο George Cail (Aska, ex-Omen). Τέλος τα πλήκτρα έχει αναλάβει ο Dave Dufort.

Λίγο πολύ ο ήχος θα έλεγα πως αποτελεί απόσταγμα της ένωσης όλων των προαναφερθέντων συγκροτημάτων. Αρνητικό σημείο το γεγονός πως η παραγωγή ακούγεται σαν καλοδουλεμένο demo, δίνοντας στο album μια παλιομοδίτικη αύρα την οποία όμως θεωρώ δεν είχε ανάγκη δεδομένης της δύναμης των συνθέσεων. Συνεπώς περισσότερο θεωρώ πως χάνει από αυτό παρά κερδίζει στο τέλος.

Ο υπερηχητικός Vescera κλέβει την παράσταση σε ένα album που ακούγεται πολύ ευχάριστα, με δυνατό riffing στα περισσότερα σημεία του, αλλά με ανεπάρκεια κομματιών που θα σου μείνουν στο μυαλό. Κι ενώ αναμφισβήτητα περνάς καλά ακούγοντας το διάρκειας σχεδόν 35 λεπτών “Awakening the Hydra” στο τέλος του δεν σου αφήνει τίποτα. Είναι ένα αρκετά καλό album που δεν στέκεται όμως στις προσδοκίες που σου καλλιεργούνται στο άκουσμα των συμμετεχόντων. Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν εν έτη 2013 και πολλά παραδείγματα δίσκων που να πλησιάζουν τόσο γνήσια και έντονα το 80’s κλασικό us metal συναίσθημα όσο η νέα αυτή δουλειά των Warrion.

583