MORTICIAN: “Chainsaw Dismemberment”

Είναι γεγονός πως το βινύλιο έχει πάρει τα πάνω του…

Από την άλλη, μάλλον οι εταιρείες βρίσκουν και αφορμές για να επανακυκλοφορήσουν μέρη του καταλόγου τους σε vinyl freaks.

Οι Mortician, για όποιον δε γνωρίζει- ή γνωρίζει και φοβάται να ακούσει, έρχονται από την Αμερική και επιδίδονται σε brutal death και grindcore, με splatter στίχους με γενικά gore θεματολογία.

Το “Chainsaw Dismemberment” αποτελεί το δεύτερο full length τους, το οποίο κυκλοφόρησε το 1999, και μεταξύ μας, δεν είναι και ο καλύτερός τους δίσκος. Για την ακρίβεια, είναι μια από τις πιο μέτριες δουλειές τους (μαζί με το “Re-Animated Death” του 2004). 28 κομμάτια, με τα δύο μεγαλύτερα να αγγίζουν τα τέσσερα λεπτά, και τα υπόλοιπα 26 να έχουν μέσο όρο το ενάμιση λεπτό, δημιουργούν μια brutal ταινία τρόμου, που δύσκολα θα κερδίσει ακροατές μακριά από το είδος, ενώ όσοι ήδη γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, ξέρουν πως το “Chainsaw Dismemberment” μετράει συγκεκριμένες καλές στιγμές.

Τέλος πάντων, το εν λόγω album, βγαίνει για πρώτη φορά σε διπλό LP, σε ένα ομολογουμένως όμορφο και προσεγμένο πακέτο, το οποίο θα εκτιμήσουν οι die hard fans.

Απευθύνεται λοιπόν σε “αρρωστάκια” με τη μπάντα. Και μόνο.

Βέβαια, δε γνωρίζω πολλούς grindάδες που να ασχολούνται με βινύλια, αλλά ποιος ξέρει… Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το παραγγείλετε πατώντας εδώ.

422

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.