SPELLBOUND: “Spellbound” Mini CD

Οι Spellbound σχηματίστηκαν το 2012 στο όμορφο νησί της Σύρου. Το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους μπήκαν στο Wudsound studio στην Αθήνα και ηχογράφησαν τρία κομμάτια για το παρθενικό τους mini cd, το οποίο κυκλοφόρησε ως promo σε περιορισμένη έκδοση συνοδευτικά με το zine Forgotten Scroll του Απριλίου 2013. Η επίσημη κυκλοφορία έγινε το καλοκαίρι από την Hourglass productions.

Οι Spellbound ανήκουν στις λεγόμενες female fronted μπάντες λόγω της Kristine K. που έχει αναλάβει τα φωνητικά. Μην πηγαίνει βέβαια το μυαλό σας στο οπερετικό στυλ των Nightwish, ή στον “γρεζάτο” ήχο των Chastain. Στα δικά μου αυτιά είναι περισσότερο κοντά (σε ύφος) σε φωνές όπως της  Jex Thoth και της Moja Nardelli των Blacklands. Το πρώτο αυτό δείγμα γραφής τους, αν και βραχύ με τρία μόλις τραγούδια, είναι αντιπροσωπευτικό για το μελωδικό heavy/ power στο οποίο επιδίδονται. Το “Stainless Steel” που ανοίγει το cd είναι ένα ευθύ heavy/ rock κομμάτι με power metal επιρροές, ενώ το ρυθμικό μέρος (όπως και στα υπόλοιπα 2 τραγούδια) μυρίζει Maiden από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή, ενώ το κομμάτι κλείνει με ένα πολύ μελωδικό lead σόλο της κιθάρας.

Το δεύτερο κομμάτι λέγεται “Melody” και περιέχει αρκετές διάσπαρτες prog rock πινελιές, ενώ το cd κλείνει με το “Compact” το οποίο είναι και το πιο δυνατό και ριφάτο από τα τρία. Καλή παραγωγή και όμορφο artwork συμπληρώνουν τη δουλειά των Spellbound οι οποίοι έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στον τομέα των φωνητικών  που ενώ σε καμιά περίπτωση δεν είναι άσχημα, υποφέρουν από επανάληψη και αυτή την εμμονή της Kristine να είναι συνέχεια “ψηλά”. Σίγουρα από τις μπάντες που θα παρακολουθώ και θα περιμένω να δω την εξέλιξή τους. Τσεκάρετε τους και είμαι σίγουρος πως δεν θα διαφωνήσετε μαζί μου.

448