PELICAN: “Forever Becoming”

Ποτέ δεν μπορούσα να κολλήσω για καιρό με ορχηστρικά πράγματα. Ο στίχος είναι κάτι αναγκαίο για να με κρατήσεις σε εγρήγορση.

Όμως, με το album “What We All Come To Need” των εκ του Chicago ορμώμενων Pelican μου έπεσαν τα φρύδια!

Ακόμα μιλάω για το πατατράκ που έπαθα. Και έτσι είμαι πολύ χαρούμενος που μου ανατέθηκε η αποστολή να γράψω δυο αράδες για το νέο τους “Forever Becoming”.

Μπαίνοντας χαλαρά με το “Terminal” αποδίδοντας φόρο τιμής στο πιο ελαφρύ post rock, έπειτα ξεσπάνε με δυναμισμό και πιο metal ύφος.

Στην δεκαετή πορεία τους, οι Pelican δεν έχουν απογοητεύσει, και έτσι και τώρα.

Σα φυσική συνέχεια του προκατόχου album, το “Forever Becoming” πέφτει βαρύ, σαν το χρόνο στους λεπτοδείκτες. Σου κάνει παρέα έξοχη και σε κανένα σημείο δε θα βαρεθείς. Με το πανέμορφο “The Tundra” θα ταξιδέψεις σε μέρη που ονειρεύεσαι και ο καθαρός ήχος του μπάσου, θα σε φέρει στα ίσα σου.

Τέσσερα χρόνια μετά από το “What We All Come To Need”, με νέο κιθαρίστα ονόματι Dallas Thomas, οι Pelican στέκονται κολώνες του είδους και δίνουν ρυθμό στη φαντασία σου.

Ετοίμασε βαλίτσες για ένα ακόμα απολαυστικό ταξίδι

480

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.