RUBLOOD: "Star Vampire"

Όταν δείτε το εξώφυλλο θα πείτε: “Έχουμε ήδη Deathstars”, όταν μπει το πρώτο κομμάτι θα πείτε: “Πώς μπόρεσα να συγκρίνω τους Deathstars;” και μετά τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα θα πείτε: “Τί μαλάκας είμαι;”.

Rublood και “Star Vampire” λοιπόν, σχήμα από την όμορφη Ιταλία με εμφανής επιρροές από Deathstars, Rammstein, Depeche κ.α., τόσο συνθετικά όσο και ατμοσφαιρικά.

Πήραν το κλισέ του electro vampire romance και το εκτόξευσαν σε άλλα διαγαλαξιακά σύμπαντα. Οκ… δηλαδή ΟΚ, τρελά beat-άκια, αυτό! Εάν απολαμβάνετε μια καλή δόση σεξουλιάρικης ατμόσφαιρας, σκοτεινής ψυχεδέλειας και γενικά σκοτεινού (ala sexy) οτιδήποτε, θα γουστάρετε και τους ανερχόμενους Rublood.

Για να είμαι δίκαιη, μου φέρνουν αρκετά στο γνωστό είδος μπάντας “θέλω να πηδάω γκομενάκια, γι’ αυτό θα βάλω eyeliner και θα το παίζω ψαγμένος γιατί δεν μου κάθονται αλλιώς, δεν με ενδιαφέρει τόσο η μπάντα, αλλά θέλω να πηδάω γκομενάκια”.

Ναι το ξέρω πως όλοι γνωρίζετε μια τέτοια μπάντα σοβαρών μουσικών και επίσης ξέρω πώς καλό θα ήταν να έπεφτα έξω. Ίσως δεν έχουνε τελειοποιήσει ακόμα το image και μου κάθισαν έτσι στο μάτι.

Όπως και να ‘χει, ας κάνουν ό,τι θέλουνε, το θέμα είναι πώς η μουσική τους είναι σχεδόν τέλεια για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό gothic club και όχι μόνο. Διακρίνω όραμα και διακρίνω το “το ‘χουμε”, από κει και πέρα η φιλοδοξία μόνο σε καλό μπορεί να βγει αν υποστηρίξουν το στιλ τους. Κάτι θα ήξερε και η Warner Bros, καθώς η μπάντα θα εμφανιστεί στην ταινία “Studio Illegale” να παίζει το “Through The Looking-Glass”, το οποίο και είναι το single του album.

Υπάρχουν πολλές προκατειλημμένες μερίδες μουσικών στις οποίες θα πω ένα: “Κάντε και εσείς το μπανάλ σε extra fresh ala γαμάουα και μετά αφήστε τη γκρίνια σας στο κουτί παραπόνων του καταστήματος. Ευχαριστώ”.

Αυτά τα ολίγα. Το album κυκλοφορεί 28 του μήνα από την Bakerteam Records και τα γκοθάκια μπορούν ελεύθερα να βγάλουν το άχτι τους σε κάτι καινούριο.

472