DEAD MEADOW: “Warble Womb”

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Three Kings”, οι Αμερικάνοι Dead Meadow επιστρέφουν ολοζώντανοι, σε αντίθεση με το λιβάδι τους.

Το “Warble Womb” ξεκινάει όμορφα και με συνεπαίρνει με το υπέροχο μπάσο στο “Six to let the shine thru” με όμορφη ατμόσφαιρα ψυχεδέλειας που παραπέμπει στα 60s.

Με καθαρότερη παραγωγή τώρα και στο κλίμα ίσως του ευρύτερο revival κινήματος, αλλά σε πιο pop μονοπάτια σε σχέση με άλλες μπάντες σαν τους Radio Moscow για παράδειγμα, θεωρούνται και όχι άδικα, θα έλεγα μια από τις κορυφαίες μπάντες του είδους.

Όντας πλέον σε εταιρία (Xemu Records) με τον Steve Kille να είναι ένα από τα κεφάλια, έχουν τον πρώτο λόγο στη δημιουργία τους και αυτό ίσως να τους έδωσε μια ώθηση παραπάνω να φτιάξουν κάτι υπέροχο.

Το “Mr Chesty”, το πρώτο από το album που βλέπει το φως της μέρας, προδίδει και έναν ρομαντισμό στον οποίο πέφτουν με τα μούτρα οι Dead Meadow σε τούτη την κυκλοφορία και η απαραίτητη εναρμόνιση του πνεύματος με το σώμα, με τη βοήθεια πάντα του sitar του Steve Kille, στο “I’m cured”, σε χαλαρώνει και σε κάνει να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο αυτό που ακούς.

Το πρώτο hit του album έχει μάλλον, το όνομα “Υesterday’s blowing back”, με την ακουστική κιθάρα να βαστάει τον κορμό της σύνθεσης και να αναδεικνύει τη φωνή του Jason Simon. Τραγούδια σαν το “Rains in the desert” και το “All torn up” δημιουργούν εικόνες ψυχεδέλειας και φέρνουν στο μυαλό σου ακόμα και τις americana στιγμές των Calexico. Όποιος και αν είσαι, ότι και αν κάνεις, σταμάτα και άκουσε το!

Υψηλό ποιοτικά, το αποτέλεσμα του “Warble Womb”, από 3 μουσικούς που ξέρουν τι θέλουν και πως να το δώσουν και ευτυχώς, θα τους δούμε από κοντά στις 26 Οκτωβρίου στο Six Dogs!

784

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.