OSADA VIDA: "Uninvited Dreams"‏

…Aκόμα και σήμερα στη περιοχή του BENIN υπάρχει ένα μικρό χωριό. Οι κάτοικοι του ζουν μακριά από τον πολιτισμό αλλά σε τέλεια αρμονία. Τα μωρά όταν γεννηθούν δίνονται στους πύθωνες (!) οι οποίοι τα φροντίζουν και τα προστατεύουν από τους επικίνδυνους θάμνους και φυτά, το χωριό αυτό λοιπόν ονομάζεται OSADA VIDA.

Ο ADAM PODZINISKI & o LUKATZ LISIAK μπορεί να μην γεννήθηκαν σε αυτό το χωριό, αλλά έχοντας την οξυδέρκεια.. το μουσικό γούστο και την δεινότητα στην δημιουργία περίεργων συνθέσεων, κατάφεραν σε πολύ λίγο καιρό να γίνουν γνωστοί όχι μόνο στην Πολωνία αλλά και πιο έξω από τα σύνορα τους. Οι OSADA VIDA είναι παρόντες με το 3 τους full lenght album/ το οποίο ορκίζεται να σου διαλύσει τον εγκέφαλο “Uninvited Dreams” ίσως είναι και το καλύτερο άλμπουμ των Πολωνών….απόκρυφοι ήχοι, εγκεφαλικοί, που θα σε φτάσουν στο σημείο να πεις : ‘αν είναι τα όνειρα μου να είναι έτσι…φέρτε μου εφιάλτες…και μην με ξυπνήσετε ποτέ!’ Oi OSADA VIDA, τα παίζουν όλα και όλοι…και αξιολογούνται με άριστα για την προσφορά τους. Περνούν όπως ακριβώς θέλουν την μουσική τους, χωρίς να σου θυμίζουν κάτι.. το άλμπουμ είναι βαρύ και σκοτεινό καθότι εγκεφαλικό αλλά δεν σε σπρώχνει στο σκοινί, έχει το πνεύμα της ανάβασης και οι ρυθμοί είναι σε up-tempo. Χωρίς να έχουν επιλέξει το στυλ παιξίματος τους, τα άφησαν όλα να βγουν από μόνα τους. Το μόνο όριο που έβαλαν στην μουσική τους ήταν.. να μην έχουν όρια! Η μουσική γι ‘αυτούς θα γίνει χαρά και ευχαρίστηση για τους ακροατές, αλλά κάτι τους έλειπε.. δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον ήχο. Έτσι εμφανίζεται και ο 3ος της παρέας –RAFAL PALUSZEK– και εισχωρεί και ο BARTEK BERESKA. Η κάθε μέρα πια είναι διαφορετική και φέρνει κάτι νέο. Οι OSADA VIDA καλώς ορίζουν όλους αυτούς που είναι ‘ανοιχτόμυαλοι’ και θέλουν να ακούσουν ήχους χωρίς στερεότυπα.

Osadavida.art.pl

www.myspace.com/osadavida

Στην digi-packέκδοση υπάρχουν 3 έξτρα κομμάτια, εκ των οποίων το S.L.E.E.P/ γεμάτο από αντρικά-γυναικεία φωνητικά και απίστευτο πιάνο,, το 2304/instrumental-spacerock,, και το UNINVITEDDREAMSσε chlebowedit.
Όσο για το κυρίως άλμπουμ.. UNINVITED DREAMS/ από την αρχή καταλαβαίνεις την τεράστια συμβολή του πληκτρά, ωραίο μπάσο, χαρακτηριστικά ιδιόμορφα τα φωνητικά και το όλο σύνολο σε jazz φόρμες.. MY NIGHTMARE IS SCARED OF ME/ γλυκά πλήκτρα, ξερά τύμπανα, hammonds, γλυκά περάσματα με κιθαριστικές υποσχέσεις και υψηλές απαιτήσεις σε ήχους ’70..CHILDMARE/ ο πολύ κακός χαμός με πλήκτρα και κιθάρες, ο δε ντράμερ τα παίζει όλα ο άνθρωπος, όσο για το κιθαριστικό σόλο που ακολουθεί αξίζει να το ακούσεις μόνο δυνατά. jazz & fusion ήχοι άρτια δεμένοι με rock & heavy σημεία.. LUCK OF DREAMS κολοφώνας της Πολωνικής κυκλοφορίας με το άρωμα και τα μουσικά χαρακτηριστικά ιδιώματα της χώρας, συνοδευόμενα από leads που σου καίνε όλον τον οργανισμό.. IS THEDEVIL FROM SPAIN?/ μόνο? η κλασική τους παιδεία και η οξυδέρκεια τους αξίζει τα μέγιστα στην ισπανική κιθάρα σε πάντρεμα με καστανιέτες και παλαμάκια.. ISTHAT DEVIL FROM SPAIN TOO? ένας μουσικός οργασμός σε μορφή instrumental, απόλαυση!. NEVERENDING DREAM/ ίσως και το μόνο σημείο που πέφτουν λίγο οι ρυθμοί σε έναν μουσικό λαβύρινθο από κιθάρες-πλήκτρα-μπάσο! όλα τόσο όμορφα Είναι το άλμπουμ που θα σου δώσει απίστευτη ευχαρίστηση εκπλήξεων όταν το ακούσεις και με ʽακουστικά. Οι λεπτομέρειες που θα συναντήσεις είναι απερίγραπτες!   Με άλλα λόγια? Οι Πολωνοί OSADA VIDA είναι ακριβώς αυτοί που ήρθαν να γκρεμίσουν όλες τις στατικές ταξινομήσεις και να ξεχαρβαλώσουν όλα τα μουσικά συστήματα που ενδεχομένως φανταστήκαμε όλοι οι progsters. Μπορούν και υπόσχονται την αναγέννηση.   Τα δυνατά σημεία? Ίσως και το χαρακτηριστικό της μπάντας, κατά την διάρκεια των κομματιών παρουσιάζεται η καινοτομία,, μεγάλα χαρακτηριστικά περάσματα πότε με απίθανα σόλο 2λεπτα και στην συνέχεια παίρνουν την σκυτάλη τα πλήκτρα,, κάνουν λίγο πίσω τα φωνητικά,, δίνοντας σε μεγάλα μουσικά μέρη και ‘ξεμπροστιάζοντας’ όλη την Πολωνική μουσική καλαισθησία!

Άσσοςστομανίκι?
ΗΠολωνία!

…”one night-i know-they will come to me-with pretty colours and happy sounds”..
(LUCK OF DREAMS).


382