10 CODE: “The Connection” EP

Μάλλον έχω πει άπειρες, έως μέγιστο άπειρες, φορές πόσο πολύ μου αρέσει να φτάνουν στα χέρια μου καινούργιες μπάντες και δη μπάντες από την αγγλόφωνη ελληνική σκηνή! Δεν ξέρω τι με έχει κάνει και έχω δεθεί τόσο πολύ με όλη αυτή τη σκηνή που ξεπηδάει καθημερινά ανάμεσα μας με νέες αλλά και παλιές μπάντες αλλά είναι κάτι το μαγικό.

Οι 10 Code λοιπόν είναι μια ολοκαίνουργια μπάντα που κινείται στο χώρο του αγγλόφωνου ελληνικού alternative rock και εδώ έχουμε να κάνουμε με το πρώτο τους επίσημο EP που κυκλοφόρησε λίγο καιρό πριν. Συνήθως δεν μου αρέσει να καταπιάνομαι με την κριτική σε μια τόσο “μικρή” δουλειά γιατί αν και σου δίνει μια γεύση για την μπάντα πάντα σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση από το τι θα επακολουθούσε αν η κυκλοφορία δεν ήταν EP αλλά full length, αλλά τέλοσπάντων.

Μιας λοιπόν και δεν έχουμε να κάνουμε με άλμπουμ εδώ δεν θα καταπιαστώ με όλα αυτά που καταπιάνομαι κάθε φορά σε κάθε νέα κυκλοφορία που μου έρχεται και θα μπω κατευθείαν στο ψητό. 4 κομμάτια όμορφα παιγμένου alternative rock, χωρίς να ξενίζει η προφορά (ακόμα μία μπάντα που άνετα θα μπορούσε κάποιος να πει πως προέρχεται από το εξωτερικό μιας και δεν ελληνίζει το αγγλικό), μια πολύ όμορφη παραγωγή (αν και κατά τη γνώμη μου ήθελε ένα κλικ παραπάνω, αλλά είναι και πρώτη δουλειά οπότε μια χαρά) και γενικά ένα σύνολο 17 λεπτών μουσικής που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους.

Εν τέλει θα έλεγα πως η κυκλοφορία κρίνεται τουλάχιστον αξιοπρόσεχτη και σίγουρα προτείνω να την αποκτήσουν όλοι ανεξαιρέτως γούστων και μουσικής κατεύθυνσης. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί σίγουρα θα βρουν ραδιοφωνικά και τα 4 κομμάτια οπότε έχουν επιλογές για το πρόγραμμά τους. Εγώ σίγουρα στην “It’s all Greek to Me” ενότητα της εκπομπής μου (ενότητα που ασχολείται αποκλειστικά με την αγγλόφωνη ελληνική σκηνή για όσους δεν γνωρίζουν) θα βάλω και αυτή την κυκλοφορία οπότε και θα έχω πλέον 4 παραπάνω επιλογές.

Τέλος θα κλείσω με μια φράση κλισέ που λέω εδώ και αρκετά χρόνια γενικά αλλά και τα 3 τελευταία ραδιοφωνικά. Στηρίξτε την ελληνική σκηνή γιατί χωρίς την στήριξή μας πολύ απλά δεν θα συνεχίσει να υπάρχει σκηνή. Αυτά τα λίγα και τα λέμε είτε στην επόμενη κυκλοφορία είτε στον ραδιοφωνικό αέρα των ερτζιανών (όποιο από τα δύο προηγηθεί του άλλου). Stay True and Listen to the Greek Scene!

516