EVOCATION: “Excised and Anatomised” EP

Εχμ, αυτήν τη μόδα με τα EP δεν την καταλαβαίνω…

Πλέον όταν μια μπάντα δεν έχει αρκετό υλικό για να στηρίξει την ύπαρξή της, κυκλοφορεί ένα EP και “καθαρίζει” για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Οι Evocation είναι συμπαθητικοί, και παρά την μακρά τους ιστορία (η οποία άργησε να πυροδοτηθεί δισκογραφικά), δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο για death σκηνή. Μετά το περσινό φιάσκο με το προβλέψιμο και μέτριο “Illusions of Grandeur”, το group αποφάσισε να εκδώσει ένα EP πέντε διασκευών, το οποίο παρότι εμπεριέχει εύστοχες επιλογές, δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης.

Έχουμε και λέμε: “For Victory” (Bolt Thrower), “Corporal Jigsore Quandary” (Carcass), “You Suffer” (Napalm Death), “Enigma” (Edge of Sanity) και “Terminal Spirit Disease” (At the Gates). Όχι δηλαδή κάτι μακρινό από τον ήχο της μπάντας, αλλά στο συγκεκριμένο είδος οι επιλογές είναι περιορισμένες σε ότι αφορά το εύρος των διασκευών.

Τα κομμάτια δεν έχουν αλλαχθεί, αν και οι Evocation φρόντισαν να βάλουν τις δικές τους πινελιές. Ίσως οι διασκευές στα “For Victory” και “Corporal Jigsore Quandary” να είναι καλύτερα αποδοσμένες, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δε βρίσκω κανένα λόγο προκειμένου να ακούσω ξανά αυτό το EP. Αν αποτελούσε bonus σε κάποιο κανονικό full length, ίσως έπιανε περισσότερο τόπο.

Για οπαδούς της μπάντας και μόνο…

456

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.