CLAMOR OF EXISTENCE: “Fatal Redemption”

Κραυγή ύπαρξης που δηλώνει εκκωφαντικά παρών στην καταταλαιπωρημένη ελληνική metal σκηνή αποτελεί το ντεμπούτο “Fatal Redemption” για τους πατρινούς Clamor Of Existence.

Θα ήταν άδικο να σας κάνω να χάσετε το δάσος μιλώντας σας στην πρώτη αυτή επαφή για τα μειονεκτήματα που σαφώς κουβαλάει η μπάντα στον ήχο της. Γι’ αυτό θα αναφερθώ πρωτίστως στο πόσο γενναιόδωρες δόσεις αυθεντικού heavy metal έχουν φροντίσει οι COE να χορηγήσουν στην μουσική τους καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν αμέσως από τη μάζα.

Επτά κομμάτια απαρτίζουν τη δουλειά τους και είναι όλα ένα και ένα. Οι Πατρινοί δεν καταφέρνουν να κρύψουν την “ελληνικότητα” της μπάντας ούτε από την προφορά στα φωνητικά, ούτε από την μέτρια παραγωγή. Οι μελωδίες στις κιθάρες και η δύναμη και το πάθος στα φωνητικά αποτελούν το σήμα κατατεθέν τους. Σαν να έχει βγει από άλλη δεκαετία το “Fatal Redemption” έχει γίνει το τελευταίο διάστημα μόνιμος θαμώνας στο playlist μου και δεν ήταν λίγες οι φορές που έπιασα τον εαυτό μου να σιγοτραγουδάει κάποιο ρεφρέν, ή να κουνάει ρυθμικά το σβέρκο σφίγγοντας την γροθιά.

Στα φωνητικά υπάρχουν κάποιες πρόχειρες στιγμές όπως στα τύπου brutal περάσματα στο “Dominus Tyrannus”, αν και στο σύνολό τους στέκουν αγέρωχα με μελωδικές γραμμές που ακολουθούν το λυρισμό στις κιθάρες, χωρίς εξάρσεις και υπερβολές, χωρίς όμως και ιδιαίτερη προσωπικότητα, συμπληρώνουν άρτια τις συνθέσεις, με ωραία διπλά φωνητικά σε σημεία.

Οι κιθάρες χύνουν καυτό μελάνι με το οποίο σφραγίζουν τον ήχο τους. Παραδοσιακό heavy metal, riffάτο, μελωδικό, ανέμελο, απέριττο. Το “Vae Victis” αποτελεί έναν ύμνο από εκείνους που ακούμε όλο και πιο αραιά τελευταία.

Αν αναλογιστούμε πως οι COE ξεκίνησαν μόλις το 2011 από 4 φοιτητές και φέτος είχαμε αυτά τα πρώτα δείγματα γραφής τότε είμαι πολύ αισιόδοξος ως προς τι το μέλλον θα μπορούσε να φέρει από αυτή την μπάντα υπό τις προϋποθέσεις της πολύ δουλειάς, της εξέλιξης και της απόκτησης εμπειρίας. Επίσης δηλώνω ανυπόμονος να τους παρακολουθήσω επί σκηνής μιας και η μουσική που παίζουν είναι ιδανική για live καθώς και τα 7 κομμάτια έχουν αυτό το συναυλιακό κράμα στις συνθέσεις τους.

Καλή αρχή για την μπάντα κι ας τους υποστηρίξουμε ακούγοντας καταρχήν την μουσική τους.

492