BL’AST!: “Blood”

Iδιαίτερη η περίπτωση των Αμερικανών Bla’st!.

Δημιουργήθηκαν  το 1982 στο Santa Cruz της California και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “The Power Of Expression” το 1985. Το 1987 κυκλοφορούν από την SST  Records το δεύτερο  δίσκο τους “It’s In My Blood”, καθώς επίσης κι ένα EP  που περιελάμβανε μια διασκευή στο “School’s Out” του Alice Cooper και στο “The Slave” των The Germs, ενώ  το ίδιο έτος μοιράζονται την σκηνή με  τους Exploited, Slayer κ.α.

Το 1990, μετά την κυκλοφορία και  του τρίτου τους album “Take The Manic Ride” (1989), διαλύονται και μετονομάζονται σε Blackout (κυκλοφορούν με αυτή την ονομασία ένα 7”), όνομα όμως που δεν θα κρατήσουν πολύ , καθώς  τους Blackout, αντικαθιστούν οι  LAB (κυκλοφορούν και με αυτό το όνομα άλλο ένα 7”) συμμετέχοντας σε shows των Fu Manchu μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990. Το 2001 επανασυνδέονται προσωρινά για μερικές live εμφανίσεις και με την φιλοδοξία για την κυκλοφορία νέου υλικού, γεγονός που δεν θα πραγματοποιηθεί  ποτέ until…

2013 λοιπόν και ο κιθαρίστας Mike Neider επικοινωνεί με την Southern Lord ενημερώνοντας τον Greg Anderson για την ύπαρξη  υλικού,  τουλάχιστον 25 ετών που βρέθηκε σε κάποιο ξεχασμένο ντουλάπι, και  εγένετο “Blood”! 

Από το εναρκτήριο “Time Will Tell” μέχρι και το “It’s In My Blood” o δίσκος ακούγεται απνευστί.  Kλασσικό hardcore punk στα χνάρια των Black Flag, χαοτικό, με αργόσυρτα riffs σε σημεία  και εμφανείς  μεταλλικές επιρροές, τι άλλο να ζητήσει κανείς! Στα τεράστια συν της εν λόγω κυκλοφοριάς,  το μιξάρισμα  που έγινε από τον Dave Grohl (συστάσεις δεν χρειάζονται νομίζω) καθιστόντας το αποτέλεσμα σύγχρονο και “καθάρο”, αν αναλογιστεί κανείς το πόσα χρόνια ήταν αναξιοποίητο.

Αναμφίβολα στα must   της χρονιάς , ειδικά για τους οπαδούς του είδους!

390