HORSEBACK: “A Plague of Knowing”

Ένα πολύ καλό δώρο για τους πολύ φανατικούς των Horseback είναι το περιορισμένο τριπλό album “A Plague of Knowing”, μια συλλογή από σπάνιες και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από το πλούσιο παρελθόν του συγκροτήματος.

Αν κανείς αποφύγει να το κοιτάξει σαν μια συλλογή, κάτι που στην τελική ισχύει αυτούσια, θα ανακαλύψει ένα πανέμορφο doom project που διαφέρει απ’ ότι μπορεί ο όρος ολομόναχος να ορίσει. Η ατμόσφαιρα των Horseback, η μοναδική μελαγχολική αλλά συνάμα δυναμική, είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της νέας τους συλλογής.

Ο ήχος του δίσκου είναι ο ιδανικός για την ακρόαση αυτού του είδους συνθέσεων, αυτών που αποσκοπούν στην μεταφορά του κοινού του σε μέρη που δύσκολα εμφανίζεται η ευκαιρία για να συμβεί κάτι τόσο μοναδικό. Τα φωνητικά των Horseback εδώ ακούγονται απόμερα και απρόσιτα, όλα για καλό σκοπό, μιας και σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα ιδιαίτερα ψυχρό αλλά θετικά απόμακρο συνονθύλευμα από σπάνιους πειραματισμούς του έμπειρου συγκροτήματος.

Πλούσιο το υλικό του “A Plague of Knowing”, εξού και τα τρία CDs του πακέτου, κάτι που εκτός από ενδιαφέρον κάνουν το project και χορταστικό αλλά και απαραίτητο, δεδομένου ότι η ολότητα των περιεχομένων του είναι αποκλειστικά καλούδια της συγκεκριμένης κυκλοφορίας.

515