JESSE DAMON: “Temptation in the Garden of Eve”

Ο Jesse Damon δεν είναι άγνωστος στον χώρο της μελωδικής hard rock σκηνής! Αποτελεί τον frontman των Silent Rage οι οποίοι προσπάθησαν  να κάνουνε το “μπαμ” με την κυκλοφορία του εκπληκτικού άλμπουμ “Don’t Touch Me There” το 1989.

Η αλήθεια είναι πως πέραν της συγκεκριμένης κυκλοφορίας δεν με απασχόλησαν ιδιαίτερα  με τις μετέπειτα κυκλοφορίες τους και είχα χάσει τα ίχνη τους μέχρι τώρα που έπεσε στα χέρια μου το promo του χαρισματικού συνθέτη/κιθαρίστα και τραγουδιστή Jesse Damon.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ανάμεσα τους και εγώ, το “Temptation In The Garden Of Eve” είναι το τρίτο άλμπουμ του Damon. Όπως είπα και παραπάνω δεν είχα ιδέα ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει ήδη τρεις κυκλοφορίες και θα κρίνω το νέο του πόνημα με βάση το αγαπημένο μου “Don’t Touch Me There”.

Στο “Temptation In The Garden Of Eve” ο Damon συνεργάζεται με τους Paul Sabu, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Eric Rango και τον Pete Newdeck των Eden’s Curse.

Το άλμπουμ ξεκινάει δυναμικά με το “Garden Of Eve”, τραγούδι που θυμίζει λίγο Silent Rage του παρελθόντος και ανοιγει την όρεξη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην συνέχεια! Στο “Black Widow” θα ορκιζόμουν πως τραγουδάει ο David Reece των Bangalore Choir! Η συνέχεια περιλαμβάνει τα πιο AOR “Save The World” και “I Need You Forever” τα οποία διακρίνονται για τις όμορφες μελωδίες τους, τα πολύ ωραία φωνητικά και τις εκπληκτικές κιθαριστικές τους γραμμές.

Το “Temptation In The Garden Of Eve” σίγουρα περιέχει και κάποια μέτρια τραγούδια αλλά στο σύνολο του είναι ένας αρκετά καλός δίσκος με πολύ καλές ενορχηστρώσεις και ένα διάχυτο 80’s αέρα που τον κάνει ελκυστικό για όλους τους οπαδούς του μελωδικού hard rock ήχου.  

486