IWRESTLEDABEARONCE: “Late For Nothing”

Δύο χρόνια πέρασαν από το αντισυμβατικό “Ruining It For Everybody” των εκκεντρικών Iwrestledabearonce (μα τι ονοματάρα!), και το “Late For Nothing” σκάει μέσα στο κατακαλόκαιρο για να μας δώσει 38 λεπτά experimental metalcore, με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν τους.

Η εγκυμοσύνη της Krysta Cameron κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας της μπάντας, έφερε στο σχήμα ως αντικαταστάτρια την Courtney LaPlante για τις υπόλοιπες εμφανίσεις, η οποία από ότι φαίνεται είναι κάτι παραπάνω από προσωρινή λύση, μιας και στο “Late For Nothing” έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα φωνητικά.

Ποια η διαφορά της σε σχέση με την Cameron; Λιγότερη τρέλα και περισσότερη μελωδία στις ερμηνείες. Αυτά είναι παράλληλα και τα κύρια χαρακτηριστικά του “Late For Nothing”, τα οποία ενώ υπό άλλες συνθήκες θα τα έβλεπα με αρνητικό μάτι, δε μπορώ να διαφωνήσω με την απόφαση της μπάντας για κάτι “ωριμότερο”!

Γιατί εκεί που από τη μία περιμένεις την παράνοια των προηγούμενων δύο album, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια άλλη πλευρά του σχήματος, η οποία σε ικανοποιεί πλήρως, ασχέτως εάν δεν ήταν αυτό που αδημονούσες να ακούσεις.

Να φταίει η αλλαγή πίσω από το μικρόφωνο; Να φταίει το πλήρωμα του χρόνου που; Να φταίνε και τα δύο; Δε γνωρίζω και δε με ενδιαφέρει να μάθω, γιατί πολύ απλά το “Late For Nothing” είναι μια πάρα πολύ καλή δουλειά η οποία ,παρά τις ώριμες προσεγγίσεις της, διατηρεί την The Dillinger Escape Plan φόρμα που κινούνταν οι προηγούμενοι δίσκοι.

Δηλώνω έκπληκτος με συνθέσεις όπως “Thunder Chunky”, “Boat Paddle”, “Firebees”, “Mind the Gap”, “Carnage Asada” (με solo από τον Steve Vai) και “Inside Job”, όπως και άκρως ευχαριστημένος με το συνολικό αποτέλεσμα. Βουρ!

439

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.