SOUL DOCTOR: "Way Back To The Bone"

Με το “Way Back To The Bone” οι Soul Doctor έφθασαν αισίως την πέμπτη κυκλοφορία τους. Για όσους δεν το γνωρίζουν στους Soul Doctor συμμετέχει ο τραγουδιστής Tommy Heart (γνωστός κυρίως από το άλλο του συγκρότημα τους Fair Warning).


Αν και στα αυτιά μου ο νέος τους δίσκος αποτελεί τη φυσική συνέχεια του “Blood Runs Gold” (η προηγούμενη τους κυκλοφορία το 2007), δηλαδή κλασικό μελωδικό hard rock (με επιρροές από Led Zeppelin και Bad Company), υπάρχουν και κάποια στοιχεία που τον διαφοροποιούν από τον προκάτοχο του.

Ο νέος δίσκος είναι αρκετά πιο heavy, με τις ακουστικές κιθάρες δίνουν και πάλι το παρόν, αν και σε λιγότερα σημεία απ’ ότι στο παρελθόν.

Ο Tommy Heart βρίσκεται στα γνωστά πολύ ψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει τόσο με τις προηγούμενες δουλειές των Soul Doctor αλλά και των άλλων συγκροτημάτων, στα οποία συμμετέχει, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη (μεταξύ των οποίων είναι και ο αρχικός drummer Zacky, ο οποίος επέστρεψε στη μπάντα) παρουσιάζουν ένα σφιχτοδεμένο σύνολο.

Το Back To The Bone προσφέρει μερικά πολύ καλά hard rock κομμάτια, όπως το πιασάρικο “Loved Crashed Down (Boom Down!)”, το “Lightning And Thunder” και το “Coming Home”, αν και δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο τραγούδι που να μπήκε μόνο και μόνο για να γεμίσει ο δίσκος.

Η νέα κυκλοφορία των Soul Doctor θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους οπαδούς τους, αλλά και τους οπαδούς “συγγενικών” σχημάτων, αλλά και όσους ψάχνουν για έναν AOR δίσκο με καλά ρεφρέν και heavy κιθάρες.


Καρβούνης Δημήτρης

406