TRANSATLANTIC: "The Whirlwind"

Η πιο τρελλή prog-rockπαρέα του πλανήτη οι τρομεροί TRANSATLANTICεπέστρεψαν μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια απραξίας με το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους που ονομάζεται “TheWhirlwind”.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η σούπερ μπάντα αποτελείται από τους MikePortnoy (DreamTheater) στα τύμπανα και στα δεύτερα φωνητικά, από τον μπασίστα των MARILLION, PatTrewavas, από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή των Σουηδών FlowerKingsκύριο RoineStolt καθώς και από τον πολυτάλαντο NealMorse (πρώην Spock’sBeard) στα κήμπορντς, κιθάρα και vocals.

Το άλμπουμ θυμίζει έντονα BEATLES αφού όλες οι μελωδικές του γραμμές και ειδικά τα φωνητικά του NealMorseέχουν σαφείς επιρροές από το μεγάλο γκρουπ των sixties.Για τα υπόλοιπα όσοι λατρεύετε τα progάλμπουμ και γκρουπ της δεκαετίας του ’70 θα αγαπήσετε το συγκεκριμένο διπλό παρακαλώ άλμπουμ ενώ στην specialeditionέκδοσή του περιλαμβάνει και ένα ενδιαφέρον dvd. Μάλιστα υπάρχουν κι αρκετές διασκευές από America,ProcolHarum, Genesisμεπιο πετυχημένη το “SoulSacrifice” του μοναδικού SANTANA.
Συνοπτικά οι οπαδοί του progressiverockοφείλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο άλμπουμ και να απολαύσουν την μαγική τετράδα σε άλλη μία καταπληκτική δουλειά.


441