DISTORTION TAMERS: “Faith in you” 12" EP

Όταν έρχονται σε μένα κυκλοφορίες ελληνικών εταιριών, θέλω να συμπεριφερθώ με έξτρα σεβασμό ξέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη χώρα μας ένας rock μουσικός.

Και αμέσως, χαίρομαι όταν το media pack συνοδεύεται από ένα άκρως επαγγελματικό δελτίο τύπου. Έχουν κερδίσει επί τόπου την προσοχή μου, αφού δεν χρειάζεται να κάνω τον Poirot για να μάθω 2 πράγματα για την μπάντα.

Για αυτό, θέλω να συγχαρώ την Green Cookie Records! Από κει και έπειτα, θα μιλήσω μόνο για τις εντυπώσεις μου από την επαφή με τη μουσική των Distortion Tamers.

Έχοντας ήδη, δημιουργήσει ένα σούσουρο με το ντεμπούτο τους, “Junglehead Stories”, επανέρχονται με ένα ΕΡ τεσσάρων κομματιών, διάρκειας 22 λεπτών, σε 12ιντσο βινύλιο παρακαλώ. Αυτή τη φορά, παρέα με τους Κωστή Αναγνωστόπουλο (κιθάρα/φωνή) και Χριστόφορο Τριανταφυλλόπουλο (τύμπανα), είναι η μεγάλη μορφή του ελληνικού garage, Αλέξης Καλοφωλιάς (μπάσο/φωνή), γνωστός σε όλους μας από τους The Last Drive.

Επιτίθενται αμέσως δηλώνοντας αμέσως παρόντες στα garage rock πεπραγμένα της νέας εποχής με το “Remember who you are”, με τίτλο διδακτικό για όλους μας ετούτους τους χαλεπούς καιρούς και το “Diggin’ Inside”, που μου φέρνει στο μυαλό στιγμές από τον θεό Rory Gallagher και τους συνοδοιπόρους του Nick Cave, The Bad Seeds, και  με πάει ένα όμορφο 7-λεπτο ταξίδι.

Η καλύτερη στιγμή του ΕΡ είναι, κατά τη γνώμη μου το “Dirty Sun”, που κλείνω τα μάτια και φαντάζομαι να το τραγουδά ο Bruce Springsteen. Είναι από εκείνα τα τραγούδια που σηκώνουν τις τρίχες στο σβέρκο μου (“Call me a dreamer, I believe in a better world, for you and me”).

Στο κλείσιμο μπαίνει ένα πολύ όμορφο ροκαμπίλικο riff που τσακίζει κόκκαλα και μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο σε live (“Get back your life”) ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική κυκλοφορία.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά στο δικό μου ράφι υπάρχει ήδη χώρος για το “Faith in you”.

493

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.