JOEY JORDISON (Slipknot): νέο project

O drummer των Slipknot, Joey Jordison, άφησε τη μάσκα του για χάρη ενός ολόδικού του project πάνω στο οποίο δουλεύει, τους Scar the Martyr.

Με το ατιτλοφόρητο ακόμη ντεμπούτο album, o Jordison ένιωσε ότι ήρθε ο καιρός να επεκτείνει τους μουσικούς του ορίζοντες με αυτή τη νέα συνεργασία. Εκτός από το drumming, ηχογράφησε επίσης τα μέρη του μπάσου και τις ρυθμικές κιθάρες.

Για τα όργανα που δεν ανέλαβε, συγκέντρωσε μερικά σπουδαία ταλέντα για να τον βοηθήσουν. Συναντώνται λοιπόν, ο lead τραγουδιστής και συνθετικός συνεργάτης του Jordison, Henry Derek, o keyboard player Chris Vrenna (που τελευταία έπαιζε drums για τους Nine Inch nails), ο πρώην lead κιθαρίστας των Strapping Young Lad, Jed Simon, και ο πρώην κιθαρίστας των Darkest Hour, Kris Norris.

Ο ήχος του σχήματος θα μπορούσε να περιγραφεί ως rock, αντλώντας στοιχεία και από το industrial και από post-punk ηχοτόπια. O Jordison, αναφέρθηκε στη νέα του δημιουργία : “Μ’ αυτό το project, εστίασα τις προσπάθειές μου στο να γράψω καλά τραγούδια. Δεν είχα ενδοιασμούς για τον χαρακτήρα του δίσκου. Είναι απλά κόπος για να γραφτούν καλά τραγούδια, αξιόλογη μουσική που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο να ταυτιστεί με αυτήν”.

Η επερχόμενη κυκλοφορία των Scar the Martyr, ηχογραφήθηκε στα Sound Farm Studios της Iowa, με παραγωγό τον Rhys Fulber (Rob Zombie, Fear Factory, Mindless Self Indulgence, μεταξύ άλλων).

123