LORD DYING: “Summon the Faithless”

Οι Αμερικανοί (Πόρτλαντ, Όρεγκον) Lord Dying έχοντας πλέον αποκτήσει ένα δυνατό όνομα στη metal κοινότητα και κατακτήσει ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς και απαιτητικούς ακροατές ανεξαρτήτως της ολιγόχρονης παραμονής τους στον χώρο, “χτυπούν” ξανά με ένα νέο album.

Το όνομα αυτού “Summon The Faithless” λοιπόν, θα είναι διαθέσιμο στις 8 Ιουλίου και χωρίς αμφιβολία δείχνει γερών προδιαγραφών και σωστών προοπτικών. Κινούμενοι στα φάσματα της doom και της sludge διακρίνονται από τα υψηλά σε τεχνική ποιότητα riff τους καθώς και από την συνολική ατμόσφαιρα της μουσικής τους.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε και ο Aaron Beam από τους Red Fang: “Οι Lord Dying φέρνουν τα πιο φρέσκα και αγνά riffs που έχω ακούσει εδώ και χρόνια. Και ενώ τα riffs είναι αμείλικτα, η προσοχή στην τέχνη του τραγουδιού είναι αυτό που σε “αναγκάζει” να τους ακούς ξανά και ξανά και ξανά και ξανά”.

Βαδίζοντας στα χνάρια των Kylesa και έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως Down, Unsane, Red Fang, Yob και Valient Thorr έχουν αφήσει το κατάλληλο περιθώριο για να περιμένει κανείς να εδραιωθούν στα καλύτερα επίπεδα. Το album περιλαμβάνει 8 τραγούδια τους και το εξαιρετικό artwork cover που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από δημιουργίες του Tony Roberts ας πούμε.Τη δεδομένη στιγμή περιοδεύουν. Σίγουρα μια από τις καλύτερες δουλειές για το 2013.

Να κάνω bookmark; Στη προκειμένη σχεδόν επιβάλλεται.

Να αγοράσω το cd; Καθόλου κακή επένδυση. Υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή βέβαια, αλλά για σας αδέλφια που είστε της συλλογής, βουρ.

Καλές ακροάσεις amigos!

406