TOM KEIFER: “The Way Life Goes”

Πρώτο σόλο άλμπουμ για την φωνή των Cinderella και όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τους πιο ωραίους δίσκους της χρονιάς.

Eίκοσι σχεδόν χρόνια είχαμε να ακούσουμε νέα τραγούδια από τον Tom Keifer και η αναμονή μπορεί να άξιζε αλλά σίγουρα άργησε πάρα πολύ! Ο Tom Keifer με την ζεστή, βραχνή και βαθιά συναισθηματική φωνή του, ντύνει  συνθέσεις που κινούνται σε  ένα μίγμα που περιέχει Aerosmith, Faces, Rolling Stones και Humple Pie και φυσικά αρκετές δόσεις από τους αγαπημένους μας Cinderella.

Ο δίσκος ξεκινά με το “Solid Ground” και οι αναμνήσεις από την hard rock “Σταχτοπούτα” πλημμυρίζουν το κομμάτι αφενός με την ανατριχιαστική κραυγή του Tom Keifer ενώ τα backing vocals και η ελαφριά gospel μελωδία προς το τέλος του τραγουδιού δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα. Ακολουθεί το ταξιδιάρικο “A Different Light” και η άγρια ροκιά “It’s Not Enough” με την  bluesly ενορχήστρωση και το υπέροχο ρεφρέν. Το “Cold Day In Hell” ξεκινά με φυσαρμόνικα και είναι μία σύνθεση που άνετα θα είχαν γράψει ο Mick Jagger με τον Keith Richards ενώ η όμορφη μπαλάντα “Thick And Thin” είναι αφιερωμένη στη γυναίκα του  Savannah που κάνει και τα δευτέρα φωνητικά.

Θαυμάσιες  ακουστικές μπαλάντες είναι τα “Ask Me Yesterday” και “The Flower Song”. Σειρά έχουν τα “Fools Paradise” και “Mood Elevator” που ακούγονται πλήρως επηρεασμένα από τους Αerosmith  ενώ το “Welcome To My Mind” παραπέμπει αμυδρά σε Alice Cooper. Το “You Showed Me” που ακολουθεί είναι μία μπαλάντα σε ύφος Cinderella αλλά το κομμάτι που μας εκπλήσσει είναι το “Ain’t That A Bitch” που θυμίζει έντονα το “Philby” του θρυλικού Rory Gallagher.

To “The Way Life Goes” ξαναφέρνει για λίγο μνήμες από τους Αerosmith και το άλμπουμ κλείνει με την κορυφαία σύνθεση του, που τιτλοφορείται “Babylon” όπου είναι η αποθέωση του όρου “χίπικο ροκ” με τρομερό ρυθμό και μελωδία και υπέροχα πνευστά.

Η συμμετοχή του κιθαρίστα Jeff LaBar από τους Cinderella έχει επηρεάσει αρκετά τη συνολική δουλειά του “The Way Life Goes” αλλά και οι υπόλοιποι κιθαρίστες, Pat Buchanan, Gary Burnette, Ron Wallace λιγότερο ή περισσότερο βοήθησαν σημαντικά ώστε να απολαύσουμε το πιο ROCK album της χρονιάς.

464