IRON KNIGHTS

Οι τρελολονδρέζοι κλασικομεταλλάδες Iron Knights δίνουν την πρώτη τους συνέντευξη για την Ελλάδα στο Rockway.gr, όπου μας εξηγούν μεταξύ άλλων για ποιο λόγο άλλαξαν την ονομασία της μπάντας από Stuka Squadron, για τα προβλήματα με πρώην μέλος τους, τον Βαμπιρικό τρόμο που τόσο αγαπούν σαν θεματολογία, τα μελλοντικά τους σχέδια, την Ελληνική σκηνή και άλλα ενδιαφέροντα. Ας γνωρίσουμε τους Fang (φωνητικά), Gravedigger (κιθάρα), Carlos (επίσης κιθάρα), Beam (μπάσο) και The Hammer (drums)…

Γεια χαρά! Πρώτα από όλα θα ήθελα να παρουσιάσετε τους Iron Knights στους αναγνώστες μας.
Fang: Γεια χαρά στην ισχυρή Ελλάδα! Είμαστε οι Iron Knights από το Λονδίνο και σας φέρνουμε κλασικό heavy metal. Είναι τιμή μας να δίνουμε την πρώτη μας συνέντευξη για την Ελλάδα εδώ στο Rockway.gr.

The Hammer: Γεια, είμαι το “Σφυρί”, κάποιες φορές ονομάζομαι Larry και παίζω ντραμς. Έχουμε τον Gravedigger Cox εδώ και τον Carlos, και οι δυο κιθαρίστες, τον Beam στο μπάσο και ο Fang μας, μπροστάρης στα φωνητικά.

Beam: Καλωσορίσατε στον κόσμο των απέθαντων!



Δεν είναι πολύ το διάστημα που κυκλοφορήσατε το “New Sounds Of War”, είσαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα;
Fang: Λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν μια ταραχώδης περίοδος για την μπάντα είμαστε μάλλον ευχαριστημένοι. Αρκετό από το υλικό ήταν γραμμένο σε σύντομο μικρό χρονικό διάστημα επειδή είχαμε σημαντικά θέματα με κάποιο πρώην μέλος μας. Μπορείς να πεις ότι ήταν σαν να βρισκόμασταν κάτω από “ταχέα πυρά”. Δεν θέλω να σε κουράσω εσένα ή τους αναγνώστες με όλο αυτό, αλλά θα πω πως ήμασταν υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουμε το album για τους σκληροπυρηνικούς μας οπαδούς που μας το είχαν προ-παραγγείλει. Σύμφωνα με αυτούς δεν τους απογοητεύσαμε, οπότε αν εκείνοι ήταν χαρούμενοι είμαστε και εμείς.

The Hammer: Ήταν μια άσχημη περίοδος για την μπάντα με όλα αυτά τα θέματα που αφορούσαν το πρώην μέλος μας – αν και ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί και καλή περίοδος επειδή λύσαμε αυτά τα προβλήματα- τόσο άσχημη που ο Beam ήρθε, άκουσε το υλικό, έγραψε και ηχογράφησε τις μπασογραμμές σε μόλις 7 ημέρες.  Αλλά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ηχογραφήθηκε πολύ “ζωντανά”, χωρίς να πειράξουμε πολλά πράγματα στην μίξη, την επεξεργασία και τα συναφή, ειδικά για τα ντραμς και αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε. Νομίζω πως είναι πραγματικά κρίμα και για περισσότερα album να μην έχουν τον πραγματικό ήχο, αλλά αντίθετα να περιέχουν ατέλειωτα triggers και προσθετικά ώστε να ακούγονται τέλεια με την χρήση επαγγελματικών εργαλείων.

Beam: Όπως είπε ο “Hammer”, ανακατεύτηκα με το album την τελευταία στιγμή και μου άρεσε πραγματικά ο φυσικός ήχος των οργάνων και το συναίσθημα που αφήνει το υλικό.

Gravedigger: Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό, εφόσον γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες.



Ποιο είναι το feedback που λαμβάνετε ως τώρα;
The Hammer: Είναι καλό. Κάποιοι άνθρωποι το σχολίασαν πως ακούγεται ως μεταβατικό album και γνωρίζοντας τι ακολουθεί στη συνέχεια, συμφωνώ μαζί τους. Κάθε album σημαδεύει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο για την μπάντα και αντικατοπτρίζει τα πάνω και τα κάτω της. Ανυπομονώ για το επόμενο (γέλια).

Fang: Ναι, υπήρξαν γενικά πολύ θετικές κριτικές. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το όνομα της μπάντας από Stuka Squadron σε Iron Knights αμέσως μετά την κυκλοφορία. Αυτό μπέρδεψε αρκετούς ανθρώπους, αλλά οι πιστοί έμειναν μαζί μας και ανταμείφθηκαν με αυτό το album που έχει μεγαλύτερη ποικιλία από ότι το “Tales Of The Ost”.

Ποιες είναι οι βασικές σας επιρροές;
The Hammer: Για εμένα προσωπικά είναι το κλασικό heavy metal, ότι κι αν είναι αυτό, για την ακρίβεια οτιδήποτε μεταξύ AC/DC και Sepultura μου κάνει μια χαρά. Λοιπόν… τις καλές μπάντες τέλος πάντων. Ως ντράμερ είμαι επηρεασμένος από τους Mikkey Dee, Nicko McBrain και Nigel Glockler, για να ονομάσω τους τοπ 3.

Fang: Οτιδήποτε από Ronnie James Dio, Manowar, Candlemass, King Diamond, Bathory, Ac/Dc και Mario Lanza.

Beam: Ως μπασίστας, οι Geezer Butler, Rex Brown και Steve Harris είναι οι μεγαλύτερες μου επιρροές.

Carlos: Ο Slash, οι Ac/Dc, οι Pink Floyd και οι Iron Maiden.

Gravedigger: Είμαι κυρίως επηρεασμένος από το κλασικό ροκ και μέταλ από τα 70’s και τα 80’s.



Με ποια διαδικασία γράφετε τα κομμάτια; Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς;
Carlos: Είναι ομαδική προσπάθεια. Γράφουμε στο σπίτι και μετά το φέρνουμε στην μπάντα και μετά παίζουμε πειραματιζόμενοι με τις μελωδίες για να δούμε τι θα βγει.

The Hammer: Πλέον είναι πολύ περισσότερο αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς από ότι ήταν στο παρελθόν. Το περισσότερο από το υλικό στο “New Sound Of War” έγινε κυρίως στο ανακάτεμα  από πράγματα που πετάγαμε ο καθένας ξεχωριστά. Έγινε κυρίως συμμετοχική διαδικασία, ανεξάρτητα από το ποιος έφερε την κεντρική ιδέα. Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο και δυνατότερο έτσι. Το υλικό για το επόμενο album ακούγεται ήδη θαυμάσιο.

Οι στίχοι σας αφορούν κυρίως το βαμπιρικό πολεμικό τρόμο, εάν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο. Θα συνεχίσετε σε αυτό τον προσανατολισμό και στο επόμενο album σας;
The Hammer:  Πιθανόν… με ορισμένες παρακάμψεις εδώ κι εκεί…

Fang: Μόνο ο χρόνος μπορεί να πει με βεβαιότητα, έχουμε πολλές ιστορίες να διηγηθούμε από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Gravedigger: Με το να είμαστε μέλη των “απέθαντων” έχουμε πολλές ιστορίες να διαλέξουμε.



Υπάρχουν σχέδια για κάποια περιοδεία;
The Hammer: Ναι, ξεκινάμε μαζί με Vicious Rumors για την Ευρώπη από τις 20 Μαΐου. Έχουμε σχέδια για μια Βρετανική περιοδεία τον Οκτώβρη, ένα ταξίδι στην Γερμανία το Σεπτέμβρη για το Swordbrothers festival. Προσωπικά, απλά θέλω να βγω στο “δρόμο” και να μείνω εκεί. Το metal ανήκει στα live και την σκηνή.

Μιλώντας για “τρόμο”, ποια είναι τα αγαπημένα σας βιβλία, αλλά και ταινίες τρόμου;
The Hammer: “Η προφητεία”, τέτοια πράγματα. Μου αρέσει ότι είναι γνήσια ανατριχιαστικό κι όχι οι υπερβολές βίας και gore που περνάνε για τρόμου.

Fang: Ο Clive Barker με ανατριχιάζει (σ.σ. κι όχι μόνο εσένα!) και όσο για ταινίες, προς το παρόν λατρεύω το “Grave Encounters” καθώς και κάποιες λίγες σκοτεινές Γιαπωνέζικες ιστορίες φαντασμάτων. Για την ακρίβεια ήρθα αντιμέτωπος ο ίδιος με ένα φάντασμα (σ.σ. facepalm πλατσουριστό) στο Τόκιο, οπότε προσέξτε στο μέλλον τους στίχους των κομματιών που θα αφορούν εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Gravedigger: Μου αρέσει το παλιό υλικό που ανέφερε o Hammer.

Carlos: Κι εμένα!

Beam: Λοιπόν, παρότι προτιμώ την έκδοση του Εξορκιστή σε βιβλίο, η ταινία ήταν επίσης καταπληκτική επίσης.



Ποια είναι η γνώμη σας για το heavy metal σήμερα; Πως περιμένετε να εξελιχθεί στο μέλλον;
The Hammer: Πιο εκκωφαντικό από ποτέ. Φυσικά εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν πολλές πραγματικά εξαιρετικές metal μπάντες που παίζουν στο underground κύκλωμα. Είναι μια πολύ υγιής σκηνή, αν και δύσκολη για τις μπάντες να επιβιώσουν μέσα σε αυτή.

Fang: Το metal πάντα θα είναι μαζί μας χάρη στους παθιασμένους οπαδούς και τις μπάντες που εργάζονται σκληρά.

Beam: Υπάρχουν πολλές θαυμάσιες, γνήσιες και καινοτόμες μπάντες εκεί έξω και κάποιες όχι και τόσο καλές.

Γνωρίζετε τίποτε για την Ελληνική heavy metal σκηνή; Υπάρχουν κάποιες μπάντες που σας αρέσουν;
The Hammer: Έπαιξα στην Ελλάδα μαζί με τον Blaze Bayley και ήταν πολύ cool! Πολλοί σκληροπυρηνικοί μεταλλάδες εκεί πέρα!

Fang: Είχα την ευχαρίστηση να παρακολουθήσω κάποια live στην Αθήνα και ένιωσα συνεπαρμένος από το πόσο θαυμάσιες και διαφορετικές μπάντες υπάρχουν εκεί και από το πόσο ενθουσιώδες ήταν το κοινό. Οι Beyond Perception, 4Bitten, Rotting Christ, Raw In Sect και Drunk Motherfuckers είναι όλοι τους παγκόσμιας κλάσης.



Προτιμάτε τα cd ή τους δίσκους βινυλίου; Ποια album αγοράσατε πρόσφατα;
The Hammer: Προτιμώ βινύλια για να τα βλέπω και να τα έχω και cd για πρακτικούς λόγους. Το τελευταίο album που αγόρασα ήταν το τελευταίο live των Motorhead.

Beam: Υπήρχε πάντα καλύτερη αισθητική του βινυλίου. Υπάρχει μεγαλύτερη έκταση για το artwork του εξωφύλλου και τα picture ήταν λαμπρά. Και ηχούσαν θαυμάσια. Αλλά τα cd είναι πιο βολικά. Το τελευταίο album που αγόρασα ήταν το “Red Harvest” των Bloodsimple.

Fang: Νομίζω πως το βινύλιο είναι ο δρόμος του μέλλοντος (τρελά γέλια)! Ας το παραδεχθούμε, τα album δείχνουν και ακούγονται καλύτερα στο βινύλιο οπότε ορίστε η απάντησή μου. Το τελευταίο album των Candlemass τα σπάει!

Carlos:  Το τελευταίο album που αγόρασα ήταν το “Sacrifice” των Saxon.

Gravedigger: Το τελευταίο μου ήταν το “Welcome 2 My Nightmare” του Alice Cooper.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;
The Hammer: Σε ευχαριστούμε πολύ! Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα, horns up!

Beam: Ελάτε να μας δείτε ζωντανά και αγοράστε το album μας!

Fang: Πρόσεξε Ελλάδα, έχουμε την πανέμορφη χώρα σας στους στόχους μας. Χαιρετίζω και ευχαριστώ το Rockway.gr για το χρόνο που διέθεσε να μιλήσει μαζί μας.

575