ICED EARTH: Live σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 – Gagarin205, Αθήνα
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου  2014 – Principal Club, Θεσσαλονίκη

ALIVE IN GREECE

ΤΙ να πρωτοπεί κανείς για ένα συγκρότημα σαν τους Iced Earth και ειδικότερα για τη σχέση που έχουν διαμορφώσει μέσα στα χρόνια με το Ελληνικό κοινό.   Πρόκειται για το –μακράν- πιο δημοφιλές heavy metal συγκρότημα της γενιάς του στην χώρα μας,  γεγονός που έχει που έχει καταγραφεί και στο ιστορικό πλέον live album ‘Alive In Athens’ αλλά και από το ότι κάθε τους εμφάνιση στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε sold out χώρους.
Οι ρίζες των Iced Earth εντοπίζονται στη Florida των ΗΠΑ στα τέλη τη δεκαετίας του 80 και οι πρώτες τους κυκλοφορίες ‘Iced Earth’ (1990) και ‘Night of The Stοrmrider’(1991) σύστησαν στο κοινό ένα power / thrash συγκρότημα με όραμα, ιδιαίτερη ικανότητα στη σύνθεση και μία ρυθμική κιθάρα , δια χειρός του αρχηγού τους  Jon Schaffer που έμελε να γίνει το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. H Τρίτη τους κυκλοφορία ‘Burnt Offerings’ σηματοδότησε τον ερχομό του τραγουδιστή Mat Barlow στο σχήμα και πρόκειται για το δίσκο που τους έκανε γνωστούς στην Ελλάδα  ενώ οι  δύο δίσκοι που ακολούθησαν ‘The Dark Saga’ (1996) και ‘Something Wicked This Way Comes’ (1998) έκαναν τους Iced Earth super stars. To συγκρότημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την  άνοιξη του 1997 προκαλώντας παροξυσμό στους οπαδούς, επανήλθε στο τέλος της ίδιας χρονιάς, ενώ τον Γενάρη του 1999 ηχογράφησε αυτό που θα γινόταν το το ‘Alive In Athens’ . Το ‘Horror Show’ του 2001 συντηρεί τη φήμη τους και τους φέρνει και πάλι στην Ελλάδα για μία sold out εμφάνιση στο γήπεδο του sporting. 

Ο Barlow θα αποχωρήσει από το συγκρότημα και οι Iced Earth θα προσλάβουν στη θέση του τη φωνή των Judas Priest , Tim Owens, και θα κυκλοφορήσουν μαζί του τους δίσκους  ‘The Glorious Burden’ (2004)  και ‘Framing Armageddon’ (2007) ενώ στο ‘Crucible of Man’ (2008) ακούμε και πάλι τη φωνή του Mat Barlow.  Αυτά ήταν και τα ‘πέτρινα χρόνια΄  για το συγκρότημα. Μία τετραετία  όπου οι αλλαγές στη σύνθεση τους αλλά και ο πολύπλοκος τρόπος που επέλεγε ο Schaffer  να χτίζει τα τραγούδια του αποπροσανατόλισαν κάποιους από τους οπαδούς τους.
To 2011 οι Iced Earth επανέρχονται αναγεννημένοι. Πάντα υπό την ηγεσία του  Schaffer μας παρουσιάζουν τον καινούριο  τους τραγουδιστή   Stu Block (Into Eternity). Το νέο τους album ‘Dystopia’ ενθουσιάζει τους οπαδούς  και στις συναυλίες τους που ακολουθούν επι Ελληνικού εδάφους  γίνεται το απόλυτο crash test. O κόσμος  δίνει βροντερό παρόν γεμίζοντας τους χώρους και οι Iced Earth  δίνουν για αντάλλαγμα δύο εξαιρετικά show μετά το οποία ο Block παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και η σχέση  του σχήματος με το Ελληνικό κοινό αναθερμαίνεται.  Το καλοκαίρι του 2012 το συγκρότημα παίζει στο αρχαίο θέατρο ‘Κουρίου’ στην Κύπρο και κυκλοφορεί το αντίστοιχο  dvd την άνοιξη του 2013 όπου πλέον γίνεται προφανές ότι το συγκρότημα διανύει περίοδο μεγάλη ακμής.
Την εποχή αυτή οι Iced Earth ετοιμάζουν το νέο τους album που θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο και η περιοδεία που θα ακολουθήσει θα τους φέρει και πάλι από την Ελλάδα όπου θα παίξουν με το δικό τους σύστημα ήχου και το δικό τους σύστημα φωτισμού  ένα πολύ μεγάλο σε διάρκεια set όπου και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά το καινούριο τους υλικό όπως και αναρίθμητα κλασσικά του τραγούδια.  Μαζί τους θα είναι δύο ακόμα συγκροτήματα τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η έναρξη της προπώλησης θα ξεκινήσει  την Τετάρτη   22 Μάίου  μέσω  internet  και την Τετάρτη 5  Ιουνίου από όλα τα υπόλοιπα σημεία.

ΑΘΗΝΑ
Τιμή: 27 ευρώ τα πρώτα 500 εισιτήρια  και μετα την εξάντληση τους 32 ευρω,
Σημεία προπώλησης: Στά Public, Tickethouse και Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
On line: www.ticketservices.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμή: 27 ευρώ τα πρώτα 500 εισιτήρια  και μετα την εξάντληση τους 32 ευρω,
Σημεία προπώλησης: TicketHouse , Musicland (Μητροπόλεως 102)
On line:  www.ticketarena.gr

124