THEE OH SEES: Live στο AN Club

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

THEE OH SEES w/ The Social End Products
AN Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Τρίτη 28 Μαΐου 2013
Πόρτες: 21:00
Είσοδος:15 ευρώ

Συνεχίζοντας την παράδοση που κρατάει με εκρηκτικά συγκροτήματα που όταν βγαίνουν επί σκηνής μας κάνουν να ξεχνάμε το όνομά μας, έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε, για δεύτερη φορά στην Αθήνα, τους Τhee Oh Sees. Γνωστοί κ ως Τhe OhSees. ‘Η και OCS. ‘H και Orange County Sound. Eνίοτε και Οrinoka Crash Suite. Tέλος πάντων, τον κ. John Dwyer και την παρέα του.
Θα ήταν μέγα αμάρτημα να μην επαναλάβουμε ένα από τα καλύτερα live του 2012, πόσο μάλλον όταν στο ενδιάμεσο έχουν κατορθώσει – με την συνήθη μανιακή τους δισκογραφικής τους παραγωγικότητα – να κυκλοφορήσουν δύο νέα LP που τυγχάνει να είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.
Ο John Dwyer, με καταγωγή από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, κατέφθασε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στα τέλη των ’90s. ‘Έκτοτε έχει βαλθεί να επαναπροσδιορίσει τον όρο “ανθρώπινη μηχανή παραγωγής μουσικής”. Από τους Pink And Brown, στους Coachwips, περνώντας στους The Hospitals κ άπειρα άλλα πιο εφήμερα σχήματα κ συνεργασίες, η κατάληξη στους Τhee Oh Sees φαίνεται να προσέφερε στον Dwyer το ιδανικό σχήμα για να εκφράσει τόσο τις προσωπικές όσο κ τις συλλογικές του μουσικές εμμονές.
Τούτο, δε, αποδεικνύεται περίτρανα από τους δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν οι Thee Oh Sees σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους. Πρώτο στην σειρά, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το “Lupine Dominus” που με το ομώνυμο τραγούδι έδειξαν ηδονιστικά μέσα σε λίγα λεπτά πως θα έπρεπε να παίζεται το ψυχεδελικό rock n’ roll εν έτη 2013. Ενώ τον Απρίλιο κυκλοφορεί “Floating Coffin” που αναμένεται να προσθέσει άλλο ένα λαμπρό λιθαράκι στην ζηλευτή δισκογραφική τους πορεία.
Ένα είναι σίγουρο. Μια συναυλία των Τhee Oh Sees δεν ξεχνιέται εύκολα. Όσοι είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσουν live θα θυμούνται την ένταση, το πάθος, τον χορό και τα λίτρα ιδρώτα που έχυσαν στο AN club. Τώρα επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος και αυτοί που τους είχαν χάσει τον περασμένο Μάιο όλο και κάτι θα έχουν ακούσει.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι The Social End Products, δηλωμένοι fans των Oh Sees. Μα πάνω από όλα ένα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα του είδους στην Ελλάδα που χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από τα media και με αθόρυβη δουλειά έχουν φτάσει να αποτελούν εγγύηση για τέτοιου είδους περιστάσεις. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο “Nutre tu cabeza” κυκλοφόρησε στις 27 Μάρτη από την Radar Eye Records ενώ αρχικά είχαν κυκλοφορήσει και το Ego Trip 7” EP.
Η εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, λοιπόν, οι επιρροές του garage rock και της μεγάλης ψυχεδέλειας της δυτικής ακτής των ΗΠΑ προδιαθέτουν αναλόγως με συνοπτικές διαδικασίες για ένα διονυσιακό μουσικό πάντρεμα με τον αξιότιμο κύριο John Dwyer και τους Τhee Oh Sees επί σκηνής.

THEE OH SEES Links
http://www.theeohsees.com/
http://www.facebook.com/TheeOhSees

THE SOCIAL END PRODUCTS Links
http://www.facebook.com/pages/The-Social-End-Products/163212637056334
http://socialendproducts666.bandcamp.com/

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
www.artefiasco.com

155