IRON KNIGHTS: “New Sound of War”

Οι Λονδρέζοι αποτελούν στην ουσία το μετασχηματισμό των Stuka Squadron (2008-2011 με ένα album κι ένα EP στο ενεργητικό τους, το “Tales of the Ost” και “We drink Blood” αντίστοιχα).

Η αλλαγή αυτή προέκυψε  λόγω προβλημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας με απερχόμενο μέλος κι έτσι κυκλοφόρησε το “New Sound Of War” υπό την επωνυμία των Iron Knights.

Μουσικά η μπάντα προσπαθεί να αναπαράγει το NWOBHM κλίμα δυστυχώς όχι με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς οι συνθέσεις ακούγονται άδειες, χωρίς δύναμη και η παραγωγή είναι τόσο προφανής ότι έχει “πιεστεί” να δείχνει παλιά και “cult με το στανιό” που εν έτει 2013 (ή 2012 που έγινε η ηχογράφηση) ακούγεται τουλάχιστον ανεπαρκής.

Ο James Duke (vocals) ακούγεται να έχει αυτό το ξεχωριστό στοιχείο στην φωνή του, αν και ο τρόπος που τραγουδάει στο album είναι μονότονος και όπου αποφασίζει να ξεφύγει καταφεύγει σε υπερβολές. Κιθαριστικά οι συνθέσεις δεν έχουν να δείξουν κάτι αξιόλογο πέρα από μερικά μελωδικά ιντερλούδια μερικών δευτερολέπτων και κάποια απλοϊκά riff εδώ κι εκεί.

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια από τα κομμάτια αυτά θα ήταν τα “First Legion” και “Bloodstorm”, τα οποία βρίσκονται ένα κλικ επάνω από το υπόλοιπο album. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη θεματολογία των Iron Knights ως βαμπιρικό πολεμικό τρόμο, ενώ το εξώφυλλο τουλάχιστον αδιάφορο (ενώ δε λείπουν και κάποια σύμβολα που παραπέμπουν στη ναζιστική Γερμανία του Β’ παγκοσμίου πολέμου ανακατεμένα στην horror αισθητική τους).

Μόνο για φανατικούς φίλους του παραδοσιακού heavy metal που θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι όμως να δεχθούν να ρίξουν πολύ νερό στο κρασί τους.

526