SPEEDBLOW: Resurrection Show @ An Club

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

SPEEDBLOW: Resurrection Show
Special Guests: SUPERPUMA / THE DRAINS
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2013
AN Club Σολωμού 13-15, Εξάρχεια.

Οι SPEEDBLOW μετά από μια απουσία 2 περίπου ετών, επανέρχονται στη ενεργό δράση και την εγχώρια Heavy Metal σκηνή , με νέο line-up αλλά την ίδια ποιότητα και το ίδιο πάθος για βαριά riff.
Τον Ιανουάριο του 2011 και μετά από αρκετές δυσκολίες, που αφορούσαν κυρίως την λειτουργικότητα της μπάντας οι SPEEDBLOW αποσύρθηκαν από το προσκύνιο. Ο καθένας τράβηξε το δρόμο του δημιουργώντας άλλα project ή ακολουθώντας άλλα πράγματα, πέρα από τη μουσική.
Για τους δημιουργόυς της μπάντας όμως, (Γιάννη Τσιακόπουλο και Κώστα Παπασπύρου) το κενό ήταν αρκετά μεγάλο και αρκετά αισθητό. Αφού ξαναβρέθηκαν μουσικά στο νεοσύστατο classic heavy/NWOBHM σχήμα τών BLACK SOUL HORDE και μετά από διάφορες συζητήσεις περι σωστού, λάθους, good times, bad times κτλ. η απόφαση για ένα νέο ξεκίνημα ήταν εύκολη, παρά τις δυσκολίες που εμπεριέχει.
Η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας ήταν το ομώνυμο EP τον Ιούνιο του 2009, την οποία ακολούθηθηκε, λίγους μήνες αργότερα, το full length ντεμπούτο ‘Fields Of Doom’, τον Φεβρουάριο του 2010. Αρκετα live έλαβαν χώρο σε διάφορες πόλεις της χώρας από τα οποία ξεχωρίζουν τα δύο support, στην πρώτη εμφάνιση τον Truckfighters στην Ελλάδα, καθώς και στην αντίστοιχη των τεράστιων Clutch.
Για όσους έχουν δει τους SPEEDBLOW live στο παρελθόν, τα λόγια για τις ζωντανές τους εμφανίσεις περιτεύουν.
Την βραδιά λοιπόν της Πέμπτης 30 Μαίου, οι SPEEDBLOW επιστρέφουν στο σανίδι του ΑΝ Club, του πολυαγαπημένου και παλαιότερου rock live club της Αθήνας για ένα comeback live γεμάτο ενέργεια, εκπλήξεις και ένα ολοκαίνουργιο EP το οποίο θα δωθεί δωρεάν στους 100 πρώτους που θα μπούν στο χώρο. Πρώτη κοπή αυστηρά 100 κομματιών, αριθμημένων με το χέρι. 

Το show θα αρχίσουν 2 ακόμα αθηναϊκές μπάντες, οι SuperPuma και οι The Drains.

Οι SuperPuma δημιουργήθηκαν το 2007 και παίζουν δυνατό και αλλήτικο rock ‘n’ roll με πειραματικά, blues, alternative και punk στοιχεία! Το 2009 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo και το 2011 πρώτο τους album με όνομα «Big Cats On The Prowl» το οποίο περιείχε 9 καινούργια κομμάτια και ένα comic booklet με 36 σελίδες. 

Οι The Drains δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010. Η αρχική ιδέα προήλθε από τον Βαγγέλη Γιατρούτσικο και τον Κουρεβέση Αλέξανδρο. Βρίσκοντας μουσικούς από παλαιότερες συνεργασίες τους ολοκλήρωσαν το σχήμα που σήμερα αποτελείται από 5 μέλη.Βασικός πυρήνας δημιουργίας μουσικής είναι η μεγάλη γκάμα του Rock N’ Roll ήχου. Μουσική ντυμένη τόσο με το ακατέργαστο στοιχείο του Punk όσο και με τις γλυκές νότες του Surf Rock. 

Η βραδιά θα συνεχιστεί με ένα afterparty στο MO BETTER club, όπου οικοδεσπότες θα είναι οι PSYCHOGRANDMAMAS και όπου θα γίνει και η πρώτη επίσημη ακρόαση του καινούργιου EP ‘Resurrection’ των SPEEDBLOW.

www.facebook.com/speedblow
http://speedblow.bandcamp.com
www.speedblow.com
www.trailblazerrecords.com
http://superpuma1.bandcamp.com
www.facebook.com/TheDrainsBand
www.anclub.gr

120