DEMOTIONAL “State: In Denial”

Οι dEMOTIONAL είναι μια μπάντα  ντυμένη καλά με μελωδικό μοντέρνο metalcore ήχο από τη Σουηδία.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2009, όταν ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός Sebastian Fjordevik, συγκέντρωσε τους τραγουδιστές Christopher Kristensen και Nils-Petter Nilsson, και τον έμπειρο drummer του death metal, Tommy Magnusson για ένα project.

Το τραγούδι “When She Cries” καταγράφηκε σα μουσικό βίντεο από τον σκηνοθέτη Kristofer “Kiggs” Carlsson και γρήγορα έγινε τεράστια επιτυχία. Με πάνω από 12.000 προβολές στο You Tube και πάνω από 18.000 επισκέπτες στο Myspace, τα μέλη του συγκροτήματος γνώριζαν ότι όλα ήταν στο δρόμο τους ώστε να γίνουν ένα απίστευτο νέο συγκρότημα. Αργότερα στρατολογήθηκε ο Johan Olofsson (κιθάρες) και με την πρόσληψη του μπασίστα, Kristoffer Lindh, η σύνθεση των dEMOTIONAL ολοκληρώθηκε.

Η μπάντα έχει δώσει συναυλίες σε μεγάλο βαθμό από το ξεκίνημά τους και με το στυλ τους, ενθουσίασαν ακροατήρια που φτάνουν πολύ πέρα από τους συνηθισμένους μεταλλάδες!

Τον Ιανουάριο του 2013 οι dEMOTIONAL υπέγραψαν συμβόλαιο με την δισκογραφική metal εταιρία DEAD END EXIT (μια υποδιαίρεση της Roasting House), και έτσι, το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ “State: In Denial” φτάνει τελικά στους οπαδούς τους.

Όσον αφορά την ουσία του πράγματος, δηλαδή ο δίσκος και τα τραγούδια του, θα αρκεστώ στο ότι θέτει υποψηφιότητα για τα καλύτερά μου στο τέλος της χρονιάς.

Αν ούτε αυτό δε σας πείθει, τότε απλά να αναφέρω ότι από τη καλογυαλισμένη παραγωγή, τη μίξη, μέχρι την δομή, την έμπνευση και τις συνθέσεις, όλα είναι άψογα οργανωμένα και δουλεμένα. Τα παιδιά έχουν άστρο και θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον θαρρώ. Σπεύστε να τσιμπήσετε το δίσκο γιατί το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να κοσμεί μία σύγχρονη μουσική συλλογή.

437