DEXTER WARD: “Stars and Stripes” 7"

Μόλις 51.500 λέξεις χρειάστηκε ο H. P. Lovecraft για να γράψει το “Η περίπτωση του C. D. Ward” πίσω στο 1927.

Το 2009 μια ελληνική heavy metal μπάντα (με Ιταλό τραγουδιστή) και με επιρροές από το πιο ανέμελο κομμάτι του Us metal, γίνεται ακόμη μια από τις δεκάδες  μπάντες του χώρου που άμεσα, ή έμμεσα έχουν επηρεαστεί από τον συγκεκριμένο συγγραφέα, αυτοβαπτιζόμενοι το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα του προαναφερόμενου έργου του.

Μετά από ένα promo και την remastered έκδοσή του στο EP του 2010 “Antarctic Dream” (με extra μια διασκευή στο “Go It Alone” των θεών Cirith Ungol) ακολούθησε στο 2011 το ντεμπούτο τους full length με τίτλο “Neon Lights” (το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε περιορισμένο βινύλιο). Σωτήριο έτος 2013 και οι Dexter Ward κάνουν ένα διάλειμμα κυκλοφορώντας ένα single σε format 7ιντσου βινυλίου που περιλαμβάνει 2 κομμάτια.

Το πρώτο έχει τον τίτλο “Stars And Stripes” και πρόκειται για ένα κομμάτι στο ύφος που μας έχουν συνηθίσει οι Dexter Ward και θα μπορούσε ακόμη και να είναι τραγούδι που “ξέμεινε” από το “Neon Lights” ή ακόμη και από το EP του ‘10 , ενώ το δεύτερο είναι μια τυπική διασκευή στο “Leather Queen” των Αμερικανών Lord.

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τον M. Concoreggi (φωνή), Μ. Καραζέρη (κιθάρα), Α. Πάστρας (έτερη κιθάρα), Γ. Τσιμά (μπάσο) και τον Σ. Δαράκη (drums, από το 2010). Η ηχογράφηση έγινε στο Entasis Studio και κυκλοφορεί από τις 19 Απριλίου σε 300 κόπιες μέσω της No Remorse.

439