SUIDAKRA: “Eternal Defiance”

Βασισμένο στην ιστορία του Welsh “The Dream Of Macsen Wledig” και με το ένθετο βιβλιαράκι να είναι φτιαγμένο σε μορφή comic, το “Eternal Defiance”, το νέο album των Suidakra κυκλοφορεί στις 24 Μαΐου από την AFM Records.

Μιας και είναι αρκετά γνωστή μπάντα, δε θα σταθώ στο είδος τους, αλλά στην ουσία. Αυτήν τη φορά – ή καλύτερα για τρίτη συνεχόμενη φορά – το όλο εγχείρημα είναι ντυμένο με ορχηστικά μέρη όπου κάνουν την όλη επική του ιστορία να ακούγεται σαν μια ενιαία ενότητα. Με μια λέξη, ο δίσκος χαρακτηρίζεται “πλήρης”, τόσο από πλευράς παραγωγής όσο και από τη μουσική δομή των κομματιών, καθώς όλα του τραγούδια φαίνονται καλοδουλεμένα μέχρι τα μπούνια.

Τα μελωδικά στοιχεία, οι “επικές” στιγμές, τα χορωδιακά μέρη και ο βαρύς του ήχος πρωταγωνιστούν μέσα από τις 11 συνθέσεις του, με τα γυναικεία φωνητικά να ταξιδεύουν τον ακροατή ακόμα περισσότερο.

Έχοντας δώσει πάνω από 250 συναυλίες και με 10 χρόνια γεμάτα στη πλάτη να δίνει αρκετή εμπειρία στους Suidakra, φτάνοντας εδώ πια, δείχνουν περισσότερο ώριμοι, συνεχίζοντας στο μοτίβο που μας έχουν συνηθίσει με τις καλές απανωτές κυκλοφορίες. Δε θα ξαφνιαζόμουν αν ο δίσκος αποτελούσε το θεματικό μέρος μίας ταινίας μικρού μήκους ή κάλυπτε της ανάγκες ενός soundtrack. Μπράβο στα παιδιά για αυτήν τη πολύ δυνατή κυκλοφορία που είναι άξια προσοχής.

499