HIDDEN IN THE BASEMENT: Live σε Καβάλα, Βόλο και Καρδίτσα

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου.

Hidden in the Basement
Απρίλιος 2013
Some more “Ego” Gigs!!!

Μετά από πέντε χρόνια ασταμάτητης προετοιμασίας και συλλογής εμπειριών σε στούντιο και stages σε όλη την Ελλάδα, μετά τη συμμετοχή σε μεγάλες συναυλίες, οι heavy rockers Hidden in the Basement κυκλοφορησαν το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘Ego’ τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο δίσκος τους είναι ένα κλασσικό 40 λεπτο άλμπουμ το οποίο περιέχει 9 τραγούδια, και διακρίνεται για την ένταση και την εξωφρενική του αίσθηση όπως ακριβώς είναι και οι ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος. Μέχρι στιγμής το άλμπουμ έχει λάβει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο αλλά και εξαιρετικές κριτικές από τον τύπο. Επειτα από μια σειρά επιλεκτικών εμφανίσεων στην Τουρκία και στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την εμφάνιση τους στη Λάρισα μετά από πολύ καιρό, και την μεγαλειώδη παρουσία τους στη συναυλία των Karma to Burn στην Θεσσαλονίκη στις 26 Ιανουαρίου τοσυγκρότημα ξαναβγαίνει στο δρόμο για λίγες εμφανίσεις λίγο πρίν την αναγκαστική προσγείωση 2 μελών του στον Ελληνικό Στρατό.
Οι Hidden in the Basement ξεκίνησαν από τη Λάρισα και παραμένουν εκεί. Παίζουν κυρίως ένα μείγμα από heavy rock, metal και stoner. Είναι μία από τις δυνατότερες και πιο ελπιδοφόρες μπάντες της εγχώριας σκηνής η οποία ξεχωρίζει για τις έντονες ζωντανές της εμφανίσεις.
To συγκρότημα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2007 από την πόλη της Λάρισας νιώθοντας την ανάγκη να εκφράσουν τα συναισθήματα τους μέσα από την μουσική τους. Οι Hidden in the Basement έχουν κάνει τεράστια πρόοδο και δημιούργησαν έναν αξιόλογο πυρήνα οπαδών στην πόλη της Λάρισας και περισσότερο πλέον εντυπωσιάζουν αυτούς που τους ξέρουν από παλιά. Το 2010 κυκλοφόρησαν ένα promo EP με 3 τραγούδια, το οποίο έκανε μεγάλη αίσθηση και έτυχε θερμότατης υποδοχής.
Τον Νοέμβριο του 2012 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του επίσημο video clip, το οποίο είναι μια απίστευτη ακουστική εκδοχή του ‘Reckless’ – ένα από τα πιο δυνατά τους κομμάτια – κάτι που ξάφνισε ευχάριστα πάρα πολύ κόσμο. Παρόλο που το βίντεο δεν προωθήθηκε ιδιαίτερα κατάφερε να σημειώσει μεγάλη επιτυχία και να διαδοθεί εκτενώς μεσα σε 20 μέρες κυρίως μέσω των social media.
Η μουσική τους τις περισσότερες φορές περιπλανιέται ανάμεσα στα λεπτά όρια του σκληρού rock, του heavy metal και του stoner rock. Η σκηνική τους παρουσία είναι καθηλωτική και δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν όπως έγινε και τον περασμένο Μάιο στη μεγάλη συναυλία των Sepultura στη Λάρισα, όπου η επιλογή να παίξουν πάνω από τους ισραηλινούς Hammercult και πρίν τους Sepultura δικαιώθηκε πλήρως και μόνο τυχαία δεν ήταν. Τον περασμένο Οκτωβρίο όσοι έσκασαν μύτη στο Eightball της Θεσσαλονίκης καθυστερημένα ή για να δούν μόνο τους Orange Goblin το μετανιώσανε πικρά!!!
Οι Hidden in the Basement είναι μια μπάντα δυναμίτης έτοιμη να σκάσει σε κάθε δευτερόλεπτο, η ένταση που επικρατεί επί σκηνής είναι τρομαχτική και σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν χάνονται με τίποτα!!!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 2013

19/04 ΚΑΒΑΛΑ – Headliners at Noizy Festival (Jazz Rock, Kavala)
20/04 ΒΟΛΟΣ – Golden R. festival with Innerwish (VOX, Volos)
27/04 ΚΑΡΔΙΤΣΑ – Supporting SHOW YOUR FACE (Aerostato Mousiki skini, Karditsa)

Αποκάλυψη:
ΘΑΝΟΣ ΒΟΒΟΥΡΑΣ : ΚΙΘΑΡΕΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΖΟΥΚΑΣ: ΜΠΑΣΟ/ ΦΩΝΗ
ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΒΑΛΙΑΣ: ΚΙΘΑΡΕΣ / ΦΩΝΗ
ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΚΟΣ: ΤΥΜΠΑΝΑ

Σύνδεσμοι :

https://www.facebook.com/pages/Hidden-in-the-basement/193264200689930
http://www.myspace.com/hiddeninthebasement
http://www.reverbnation.com/hiddeninthebasement

134