THE BUNNY THE BEAR: “Stories”

Ούτε χρόνος δεν έχει περάσει από το “The Stomach For It” και οι The Bunny The Bear επανέρχονται με νέο album! Δε σηκώνουν κεφάλι λέμε!

Εξ αρχής μου άρεσε η μπάντα και το post hardcore υβρίδιο, με έφεση στον ηλεκτρονικό ήχο, που προτείνουν.

Το “Stories” είναι η τρίτη τους δουλειά μέσω της Victory και συνάμα η πιο μελωδική τους. Σαφώς εξακολουθούν να συναντώνται οι κραυγές του Bunny που αντιτίθενται στα όμορφα φωνητικά του Bear, ενώ παράλληλα η “λογική” των συνθέσεών τους παραμένει ίδια.

Αυτό που εκλαμβάνεις όμως ακούγοντας το “Stories” είναι πως το group κατάλαβε τη σχετική στασιμότητα της προηγούμενης δουλειάς τους, μπολιάζοντας το νέο τους πόνημα με περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία, δίνοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερο βάρος στις μελωδικές γραμμές, που όπως έχω γράψει ξανά και ξανά, αποτελούν τον άσσο στο μανίκι τους.

Εξελίχθηκαν λοιπόν, μέσα από την ίδια τους τη μουσική, και παρουσιάζουν μια εξαιρετική δουλειά, για τους φίλους του είδους, ή και για αυτούς που βαδίζουν με τα αυτιά τους ανοιχτά.

Το “Stories” ακούγεται φρέσκο και ζωντανό, δίχως να προσπαθεί να πρωτοτυπήσει ή να διαφοροποιηθεί, διότι πολύ απλά το group αποφασίζει από μόνο του πως θέλει να κινηθεί. Άλλωστε, από την αρχή τους οι The Bunny The Bear δημιουργούν δικές τους κατηγορίες και ξεπερνώντας τυχόν μουσικές ταμπέλες, κατάφεραν γρήγορα να έχουν ιδιαίτερη επιτυχία στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, έχουμε λίγο καιρό ακόμα για να εντρυφήσουμε στο εν λόγω είδος. Για Ελλάδα συγκεκριμένα, δεν έχω ιδέα! Όσο παραμένουμε κολλημένοι πίσω από τις ασπίδες και τα σπαθάκια μας, δύσκολα θα ακολουθήσουμε τα μουσικά σημεία των καιρών…

492

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.