FALL OUT BOY: “Save Rock and Roll”

Reunion και νέο album από τους Fall Out Boy, οι οποίοι, για να τα λέμε όλα, δεν είναι ότι έλειψαν και μεγάλο διάστημα!

Ναι, οκ πέντε χρόνια ήταν αυτά, αλλά ο Patrick Stump στο ενδιάμεσο δεν έπαψε να βρίσκεται στο μουσικό επίκεντρο (ή παράκεντρο, αν θέλετε), μιας και solo δίσκο έβγαλε, και τη διασκευή στο “Beat It” κυκλοφόρησε, και συμμετοχές από εδώ και από εκεί έκανε, και με παραγωγές ασχολήθηκε…

Στο δια ταύτα! Οι νέοι και ανανεωμένοι Fall Out Boy έχουν κρατήσει αρκετά στοιχεία από αυτά που τους έκαναν γνωστούς, αλλά ταυτόχρονα περνούν σε μια άλλη ηχητική διάσταση, πιο σύγχρονη θα έλεγε κανείς, με μια μπλιμπλικωτή διάθεση να υφίσταται σε ολόκληρο το “Save Rock and Roll”. Για την ακρίβεια, σκεφτείτε τον ίδιο τρόπο γραφής και σύνθεσής, πετώντας ταυτόχρονα τις κιθάρες.

Άλλωστε, μια γεύση την είχαμε λάβει μέσω του “My Songs Know What You Did In the Dark (Light’ Em Up)” που είχε γυριστεί σε video. Μη θορυβείστε… Όπως προείπα, το ύφος είναι το ίδιο, απλά δίδεται περισσότερο βάρος πλέον στην pop χροιά της μπάντας και στην τελική αυτή θαρρώ είναι η φυσική εξέλιξη των Fall Out Boy.

Ωραίο το εναρκτήριο “The Phoenix”, πιασάρικο το “Where Did the Party Go”, έξυπνα hip hop-ικό το “The Mighty Fall” (σε συνεργασία με τον Big Sean), ευχάριστα παρεΐστικο το “Young Volcanoes”, ξεσηκωτικό το  “Rat a Tat” (με την αχώνευτη Courtney Love να κάνει guest), ενώ τέλος αρκετά ενδιαφέρουσα η ομώνυμη σύνθεση, στην οποία συμμετέχει ο Elton John.

Ναι, ξέρω… ο τίτλος του album είναι κάπως παραπλανητικός και στην ουσία τρολάρει, αλλά δεν πειράζει βρε αδερφέ! Συνθέσεις φιλικά προσκείμενες στα απανταχού ραδιόφωνα, αρκετό groove, χαλαρή διάθεση, και όπως έλεγε και το techno άσμα: “let the beat control your body…”

501

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.