BELLERUCHE: Live @ Kookoo Bar στις 25 Απριλίου

ENTER EVENTS Presents
Belleruche Opening Acts: Soul Mates | Rsn & Esterina Πέμπτη 25 Απριλίου
KooKoo Live Music bar: Ιάκχου 17, Γκάζι
Doors Open: 20:00

Την Πέμπτη 25 Απριλίου ετοιμαστείτε να απολαύσετε την Πανσέληνο υπό τις υπέροχες soul μελωδίες των τρομερών Belleruche, του καλύτερου soundtrack που θα μπορούσε να υπάρξει για την περίσταση. Έχουν χαρακτηριστεί ως οι πρωτεργάτες της Turntable Soul, ενώ από μεγάλη μερίδα του Τύπου έφτασαν να χαρακτηριστούν ως η up – tempo εκδοχή των Morcheeba. Όπως κι αν έχει οι Belleruche από το 2005 οπότε και σχηματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται στην πρωτοπορία της εξέλιξης της soul χαρίζοντας μας ατελείωτες κι υπέροχες ηχητικές στιγμές γεμάτες από Electronic soul, Trip hop και Electronic. Μέλη της μεγάλης και σπουδαίας οικογένειας της Tru Thoughts Labels ζουν για τη μουσική και κυρίως για να την παίζουν ζωντανά και δυνατά. Την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Kookoo music club θα ξεσηκώσουν το κοινό με τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως “Nothern Girls”, “Gold Rush”, “Minor Swing”, “Toxic” [remix στη Britney Spears], “Anything You Want (Not That)” και “Clockwatching”. Επιπλέον έρχονται με το album “Rollerchain” στις αποσκευές τους που κυκλοφόρησε μόλις πέρσι και περιλαμβάνει το εξαιρετικό “Get More”. Από το 2005 έως το 2007 οι Belleruche μέσω της δικής τους εταιρίας Hippoflex Recording Industries κυκλοφόρησαν 3 δίσκους των 7″ σε περιορισμένα αντίτυπα, τα οποία ξεπούλησαν στα Βρετανικά ανεξάρτητα μαγαζιά δίσκων και προσέλκυσαν μια ιδιαίτερη λατρεία από το κοινό μέσω των live τους αφού τα μοίραζαν με τα ίδια τους τα χέρια. Το 2007, χρονιά σταθμός για το συγκρότημα, υπέγραψαν στην Tru Thoughts και το debut album τους “Turntable Soul Music” που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο εξελίχθηκε στο πιο γρήγορα πουλημένο debut album στην ιστορία της Εταιρίας. Η ακριβής περιγραφή που δόθηκε από κριτικούς συμπυκνώνεται στη φράση “Ένα δίχτυ γεμάτο με τους καλύτερους δίσκους που έχετε ακούσει, καθώς μια μοναδική φωνή σας καθηλώνει με μουσικούς γάντζους που μένουν αξέχαστοι”. Τον Οκτώβριο του 2008 κυκλοφόρησε το 2ο album των Belleruche με τίτλο “The Express”. Όπως ήταν μενο ξεκίνησαν εντυπωσιακά μιας και το πρώτο single “Anything You Want (Not That)”, βραβεύτηκε ως το Single της Εβδομάδας από το iTunes και το ίδιο το album έγινε Νο1 στο iTunes electronic chart. Παράλληλα το album δέχτηκε μεγάλη υποστήριξη από τη δική μας Nemone Metaxas Βρετανίδα Dj, Ράδιο παραγωγό και ΤV Persona ελληνικής καταγωγής από το μουσικό ραδιόφωνο BBC 6. Το 2009 ο Mark Lamarr του BBC Radio 2 τους παρουσίασε σε ένα ανεπανάληπτο live session στην εκπομπή του God’s Jukebox.

Την επόμενη χρονιά έβγαλαν σε κυκλοφορία το “Liberty EP” προπομπό για το 3ο τους album “270 Stories” που κυκλοφόρησε τονΟκτώβριο του 2010. Ένας δίσκος γεμάτος γλυκές, ζεστές μελωδίες κι εξαιρετικά blues rhythms και το μοναδικό κι ανεπανάληπτο single “Clockwatching”. Το αποτέλεσμα απλό και λογικό. Ξεπούλησε σε 2 εβδομάδες και χρειάστηκε να ξανατυπωθεί. Το BBC στήριξε το album σε απίστευτο βαθμό από τα radio του κι εμφανίστηκαν εκ νέου σε live sessions στα BBC 6 Music και Radio 4 στη μεγάλη Βρετανία και στο Virgin Radio στη Γαλλία, όπου έπαιζαν τα τραγούδι τους επαναλαμβανόμενα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ‘FIP’ and ‘Radio NOVA. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν περιοδεία στις παραπάνω χώρες αλλά και την Αμερική τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Μιας χρονιάς που συνοδεύτηκε κι από την επιλογή του τραγουδιού τους “Northern Girls” από τη Mercedes για το βρετανικό τηλεοπτικό διαφημιστικό για τα 125 χρόνια της εταιρίας. [http://www.youtube.com/watch?v=Gdfi1UraJYs]. Στο 4ο album τους, που κυκλοφόρησε πέρσι με τίτλο “Rollerchain” [2012] οι Belleruche εισχωρούν στα πιο μύχια της ψυχής του trip-hop ήχου τους με εκκεντρικό, έξυπνο και δημιουργικό τρόπο και προσφέρουν στο κοινό τους κομμάτια όπως “Stormbird”, “Wasted Time”, το χαρακτηριζόμενο από Βρετανούς κριτικούς poptastic “Get More”, και “Limelight”.

Μαζί τους στη σκηνή οι δικοί μας Soul Mates, Rsn & Esterina.
Ετοιμαστείτε για μια ανεπανάληπτη Soul βραδιά πάνω στο γεμάτο φεγγάρι με οδηγό, ανάμεσα στα αστέρια, τη μοναδική φωνή της Kathrin deBoer!

Δισκογραφία
Turntable Soul Music [2007]
The Express [2008]
The Liberty EP [2010]
270 Stories [2010]
Rollerchain [2012]

EPs & Singles
Reflection / Bird Mess [2005]
The Itch/13:6:34 [2005]
4 Songs EP [2006]
Anything You Want (Not that)/Don’t Let Them Push You Around [2008]
Northern Girls [2008]
Clockwatching/Mirror In The Bathroom [2010]
Fuzz Face [2010]
Limelight / Longer Days, Longer Nights [2012]

Mix CDs
Saint Germain des Prés Café/ Vol. 11 – The Belleruche Gramophone Session [2007]

Υπέρ-σύνδεσμοι:
Official Facebook event

Official UR

68