KRUNA: “Last Century”

Πύργος στο Ε2 και check mate!

Το περιεχόμενο του album των Ιταλών Kruna, “Last Century”, δεν είναι τόσο elegant, όσο το ευγενές επιτραπέζιο παιχνίδι, αλλά πρόκειται για μια επίθεση εκρηκτικού death/thrash με επιρροές από Sepultura και σύγχρονου death metal (Soilwork, The Black Dahlia Murder, Hatesphere).

Η παραγωγή είναι καθαρή, όπως αρμόζει σε μουσική που επικεντρώνεται στην τεχνική και την ακρίβεια της μελωδίας και το μουσικό αποτέλεσμα είναι δυνατή κλωτσιά στα δόντια.

Αφού την έχεις φάει την κλωτσιά από το ξεκίνημα με το “Bloody Century” φτάνει η σειρά του “Phoenix” (κομματάρα!!!) τρία τραγούδια παρακάτω και δεν έχει προλάβει να μαζέψεις όλα σου τα δόντια από το ματωμένο πάτωμα.

Θα βάλω πάλι την πιπίλα στην πένα και θα γράψω την κλισέ έκφραση “Δεν είναι κάτι το καινούργιο”, όμως δεν έχει καμιά σημασία.

Είναι τίγκα στην ευθύτητα, νιώθεις κάθε κραδασμό που βγάζουν οι μεμβράνες των τυμπάνων, την κάθε πενιά και παρασύρεσαι από τον έξυπνο τρόπο που είναι δομημένα τα τραγούδια τους. “Back In Time” με την κιθάρα να ξυρίζει πόδια, πάνω από τον όμορφο ρυθμό των τυμπάνων και όμορφες μελωδίες που σε συνεπαίρνουν στο “Mob”!

Πάρα πολύ καλή δουλειά σε ένα ντεμπούτο, που ζυμωνόταν μέσα στις ψυχές τους για χρόνια, και θα συζητηθεί στους κύκλους του ιδιώματος!

Χοροπηδάμε τώρα… ΠΑΜΕ!

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.