THE LAST SHOT OF WAR: “Piece of Hate”

Οι The Last Shot Of War είναι μία death metal μπάντα από το Βέλγιο και με την καινούργια τους δουλειά μου δίνουν την ευκαιρία να κράξω λίγο αυτήν την “μόδα” με τον πιασάρικο συνδυασμό των υπερ-κομπρεσαρισμένων παραγωγών (ξέρετε, που ακούγεται λες και βαράνε κάποιοι με βαριοπούλες μέσα από τα ηχεία) και την αδιάφορη μουσική.

Η καινούργια τους δουλειά για την ιστορία λέγεται “Piece Of Hate” και περιέχει δέκα μέτριες συνθέσεις όπου μπλέκουν groove μελωδίες και grind ξεσπάσματα δημιουργώντας μία μεγάλη τρύπα στο νερό. Έχουμε όμως μία “άρτια” παραγωγή που υποστηρίζει τις συνθέσεις ώστε τα πράγματα να ακούγονται γαμάτα και πωρωτικά, σωστά; Λάθος!

Δεν λέω, είναι γαμάτο να μπορείς να βγάλεις τον όγκο των Bolt Thrower και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις την αίσθηση οδοστρωτήρα αλλά θα πρέπει να σκεφτείς και τον παράγοντα της σύνθεσης και ακόμη καλύτερα τον παράγοντα της σωστής προσέγγισης των συνθέσεων. Δεν γίνεται στο κομμάτι “The Last You Need Is Hate” να πηδάς από το groove στα blast beats χωρίς κανένα νόημα και να πετάς και μία κιθαριστική μελωδία που ακούγεται σαν μπουζούκι. Το λιγότερο που μπορώ να πω γι αυτό είναι ότι είναι αστείο.

Επίσης κόπιαρε τους Morbid Angel όσο θες. Το έχουν κάνει άπειρες μπάντες και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Προσπάθησε όμως να βάλεις την δικιά σου πινελιά έχοντας ένα πράγμα στο μυαλό σου: “Να υπάρχει νόημα σε που κάνεις”.

Μπορεί το “Piece Of Hate” να αρέσει σε κάποιους, δεν αμφιβάλω. Όχι όμως επειδή είναι κάτι ιδιαίτερο ή επειδή έχει κάτι το αξιόλογο. Μπορεί να αρέσει μόνο και μόνο επειδή έχει όγκο και επειδή έχει μία πολυπλοκότητα που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποιων. Βαθύτερα όμως καταλαβαίνει κάποιος ότι πρόκειται γι άλλη μία “πατάτα”. Επίσης δεν μπορώ να παραλείψω το ότι το “New Unhealthy Order” κλείνει σε ρυθμούς αμερικάνικου dubstep. Είναι της μοδός βλέπετε και όλο και κάποιος θα τσιμπήσει και από αυτό. Επίσης η χρήση πλήκτρων στο “Bill To The Death” ποιανού φαεινή ιδέα ήταν; Το ισπανικό rap (ναι καλά διαβάζετε) στο τέλος του “Just Once”

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την πεποίθησή μου ότι το “Piece Of Hate” είναι ότι πιο αδιάφορο έχω ακούσει μέχρι στιγμής φέτος. Και νομίζω πως δύσκολα θα βρει ανταγωνιστή. Μιλάμε για τραγικά πράγματα.

516

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.